Tvätta håret

Behandling med Botox både estetiskt och medicinskt

Botox är ett ämne som många har hört talas om men som de flesta har ganska vaga uppfattningar om. Oftast har man koll på att Botox används i kosmetiskt syfte, för att få människor att se yngre ut. För många är det synonymt med Hollywoodkändisar och ett lite konstgjort utseende, men det många inte vet är att behandling mot Botox funnits i Stockholm i flera decennier och hjälpt många Stockholmare, inte bara att se yngre ut utan även för att lindra besvär med migrän, inkontinens och tandgnissling. Botox är inget mysterium, utan ett muskelavslappnande ämne som kan användas både kosmetiskt och medicinskt.

Botox som skönhetsbehandling

Många slänger sig med uttryck som ”Botoxläppar” när de vill kommentera någon som har gjort en läppförstoring. Botox används dock aldrig till läpparna och det är inte heller en så kallad filler, som är den typ av ämnen som används för att skapa volym i ansiktet och andra delar av kroppen. Botox har en annan effekt; det bedövar nervändarna i det behandlade området och får musklerna att slappna av och sluta dra ihop sig. Det är därför det fungerar så bra mot till exempel spasmer. En bra effekt av att musklerna i ansiktet slutar dra ihop sig är att huden slätas ut och rynkor och linjer rätas ut. Huden ser yngre ut.

Botox injiceras med hjälp av små nålar. En behandling innebär många nålstick men gör inte särskilt ont. Ungefär en halvtimme brukar det ta att få en botoxbehandling och efteråt kan man gå direkt till jobbet. Botox är ofarligt, trots att det faktiskt tillverkas av ett nervgift, Botulinumtoxin, som dock försvagats tusentals gånger.

Botox som medicin

Botox har visat sig fungera bra mot många typer av besvär som har med muskelsammandragningar att göra. Barn med CP-skador får Botox för att hindra spasmer i benen när de går, även vuxna personer med neurologiska besvär blir hjälpta av Botox. För personer med kronisk migrän har Botox visat sig hjälpa, även om läkarna inte är helt säkra på hur Botox verkar mot just migrän. Andra områden där Botox används som medicin är mot ymniga svettningar och inkontinens.

Även tandläkare erbjuder behandlingar med Botox, dels för att ta bort rynkor men också för att det visat sig hjälpa mot tandgnissling.

Botox i Stockholm

I Stockholm finns många skönhetskliniker som erbjuder behandling med Botox. Därför kan man som kund kosta på sig att hitta en riktigt bra klinik där personalen är medicinskt utbildad och certifierade av EI, Estetiska Injektionsrådet. Det garanterar att man får en säker och effektiv behandling utan biverkningar, som annars kan inträffa om dosen blir felberäknad eller nålsticken inte sitter där de ska. En behandling med Botox är relativt dyrt, och även om effekten av Botox är övergående så kan det ta några månader att bli av med besvär som till exempel hängande ögonlock.

Att effekten är övergående innebär också att de positiva effekterna av Botox går över. Rynkor kommer vanligtvis tillbaka efter ungefär ett halvår, så då krävs en ny behandling. Det kan vara bra att tänka på att man också kan hjälpa sin hud att slippa rynkor, och behålla ett ungdomligt utseende länge, genom att träna regelbundet och äta nyttig mat som innehåller mindre socker och mindre snabba kalorier.

På sajten https://www.botoxstockholm.biz/ kan du läsa mer om denna skönhetsbehandling.

1 Oct 2018