Tvätta håret

Klippa lugg själv

Klippa lugg själv – steg för steg för bästa resultat

Luggen. Finns det något område på en frisyr som syns extremt tydligt så är det just luggen. Det är också därför som den är förknippad med så mycket rädsla. Kort och gott; klipper man fel i luggen så kommer det att synas extremt mycket och detta till skillnad mot att klippa sitt hår lite i exempelvis nacken. Men, vågar man klippa lugg och ha en frisyr där denna är i fokus – ja, då kommer man också att bli väldigt rikligt belönad.

Det är snyggt, det är fräscht och det är en lättskött frisyr som passar de flesta ansiktsformer (personer med runt ansikte eller ett fyrkantigt sådant bör snarare välja en annan frisyr dock). Det behöver heller inte vara så svårt att klippa lugg – åtminstone inte så svårt som många gör gällande. Rådet är att man överväger att göra det hos en frisör.

Kvinna med avancerad lugg

Är det första gången man väljer en frisyr med lugg så kommer resultatet att bli bättre hos en professionell frisör; men om man har, så att säga, basen så kan man prova på egen hand och lämpligen genom att följa stegen vi går igenom här:

1) Sätt dig framför en spegel och se till din lugg är blöt – blöt som i att du sprayar med en sprayflaska; inte dyngsur. Måtta till övre delen av ögonbrynet.
2) Kamma ner ditt hår över ansiktet.
3) Samla lugghåret till mitten av ansiktet.
4) Dra håret några varv – 3-6 stycken.
5) Håll håret med den hand där du inte har saxen. Se till att det är centrerat
6) Börja klippa. Se till att använda en bra sax – ingen sax som du använder för att klippa upp kartonger med; investera i en frisörsax.
7) Klart; din lugg kommer att vara lite längre på sidorna än vad fallet är i mitten.
Som sagt; det behöver inte vara så svårt att klippa lugg – men vi ska ändå säga att de flesta frisörer faktiskt erbjuder bättre priser om det bara handlar om en sådan klippning. Det är således inte så dyrt.