Tvätta håret

Blogg

Välkommen till vår blogg om hårvård, skönhet och hälsa. Här kommer vi att skriva om de senaste hårtrenderna, komma med sminktips, men även behandla ämnen som plastikkirurgi och kroppsideal. 

Vi kommer att blanda högt och lågt, med andra ord. Trevlig läsning!

RSS

Är jag snål som vill köpa en billig förlovningsring?

6 Oct 2023

När det kommer till att köpa en förlovningsring är det viktigt att överväga olika faktorer innan du fattar ditt beslut. En av dessa faktorer är priset på ringen.

Men är det verkligen snålt att vilja köpa en billig förlovningsring? Svaret är inte så enkelt som det kan tyckas. Det finns olika aspekter att ta hänsyn till när man diskuterar pris och värde på en förlovningsring.

Många tror att en billig förlovningsring innebär dålig kvalitet. Men det behöver inte nödvändigtvis vara fallet. Priset på en förlovningsring kan påverkas av olika faktorer, som materialval, design och varumärke. Att välja en prisvärd ring innebär inte att du kompromissar med kvaliteten. Genom att göra lite forskning och leta efter pålitliga juvelerare kan du hitta en förlovningsring till bra pris av hög kvalitet. Vid val av förlovningsring är det viktigt att prioritera vad som är viktigt för dig och din partner. Är det den perfekta diamanten som är det viktigaste, eller är det det känslomässiga värdet av ringen som spelar en större roll? Varje par har sina egna unika preferenser och det är viktigt att komma överens om vad som är mest betydelsefullt för er. Genom att kommunicera öppet kan ni hitta en balans mellan pris och kvalitet som passar era behov och önskemål.

Alternativ till traditionella juvelerare

För att hitta en prisvärd förlovningsring kan det vara värt att överväga alternativa köpkanaler. Det finns onlinebutiker och auktionsplatser som erbjuder ett brett utbud av förlovningsringar till konkurrenskraftiga priser. Genom att utnyttja dessa resurser kan du hitta unika och prisvärda ringar som sticker ut från de traditionella alternativen.

Det är viktigt att komma ihåg att en förlovningsring är mer än bara dess pris. Den representerar kärlek, engagemang och en gemensam framtid. Det är det emotionella värdet av ringen som gör den så speciell. Oavsett priset på ringen är det kärleken och förbindelsen mellan er som är det viktigaste.

Tänk på detta när du väljer tandläkare i Solna

4 Sep 2023

Är du missnöjd med din tandläkare? I så fall ska du byta. I Solna finns det flera bra och prisvärda tandvårdskliniker. Här är några kloka tips och råd.

Det är viktigt att man är nöjd och trivs med sin tandläkare. Annars är det lätt att man undviker att gå dit eller skjuter upp kontrollerna. Att hitta en bra tandläkare är inte alltid så lätt. Det bästa brukar vara att fråga familj och vänner om vilken tandläkare som de går till.

Är man en hel familj kan man spara massor av tid om alla kan gå till samma tandläkare. Då är det bra om tandvårdskliniken också ligger nära hemmet eller skolan. Är det inte gång- eller cykelavstånd till tandläkaren är det bra om man i alla fall kan åka kommunalt.

Priserna kan skilja mellan olika tandläkare

Tandvård ska så klart alltid anpassas efter individen. Därför är det bra att välja en tandläkare som erbjuder de behandlingar man behöver. Alla kliniker erbjuder grundtandvård men vissa kliniker har även specialbehandlingar som implantat, tandblekning, tandreglering etc. Är man i behov av någon typ av specialbehandling kan det vara bra att välja en mer modern klinik.

Det råder fri prissättning på tandvårdsbehandlingar i Sverige och priserna kan därför skilja en hel del mellan olika tandläkare i Solna. Behöver man genomgå en mer omfattande behandling ska man absolut jämföra priser. Ofta finns det prislistor utlagda på de olika klinikernas hemsidor men vill man ha ett exakt pris är det bättre att ringa och fråga.

Hitta din tandläkare här: solnadental.se

Hjältarna som räddar din hårdag med nya frisyrer

27 Jul 2023

Frisörer är de sanna hjältarna när det kommer till att rädda en dålig hårdag. Deras förmåga att förvandla förtvivlan till framgång är enastående. I denna artikel ska vi utforska hur dessa hjältar i frisörsalongen alltid ställer upp med kort varsel för att hjälpa sina kunder att känna sig fantastiska.

Hjältarna i frisörsalongen - En räddning i nöden

Frisörerna är verkligen hjältar utan mantlar. De tar emot alla typer av kunder och erbjuder sina tjänster med passion och expertis. Oavsett om du har en dålig hårdag, behöver en ny frisyr eller bara vill fräscha upp ditt utseende, kan du alltid räkna med dem. Så föreställ dig att du promenerar på stan en vacker vårdag och solen skiner över Stortorget. Plötsligt drabbas du av otur när en fågel bajsar på ditt huvud. Paniken sprider sig, och du undrar hur du ska rädda dagen. En snabbköpt hatt känns misstänkt, men precis när du tror att allt är förlorat, upptäcker du en frisörsalong tvärs över gatan. Räddningen är nära!

Frisörer - Förtvivlan blir till förtroende

När du kliver in i frisörsalongen möts du av vänliga leenden och professionell service. Frisören förstår direkt din förtvivlan och vet exakt hur man ska hjälpa dig. Du blir välkomnad in i stolen, och snart kommer ett uppfriskande duschmunstycke fram för att tvätta bort all fågelbajs. Men det är inte allt, du får även en fantastisk klippning som inte bara rensar håret utan ger dig också en ny och fräsch look. När du sedan kliver ut från salongen har du inte bara en snygg frisyr utan också ett stärkt självförtroende. Det är nästan som om du redan visste att fågeln var på väg att bajsa och medvetet sökte hjälp hos frisören. Fast det låter som en omväg, för varför skulle du inte gå till frisören även utan fågelbajs i håret?

Nya frisyrer för nya tillfällen

En av de fantastiska egenskaperna hos frisörerna är deras förmåga att anpassa sig efter kundernas önskemål och behov. Oavsett om det är för en speciell dejt, ett jobbmöte eller bara för att känna sig snygg och fräsch i vardagen, kan de skapa den perfekta frisyren för varje tillfälle. Med sin kreativitet och erfarenhet tar de fram de senaste trenderna och teknikerna för att ge sina kunder det bästa möjliga resultatet.

Ett besök hos frisörerna - En upplevelse i sig själv

Att hitta frisör som kan hjälpa dig handlar inte bara om att få håret klippt och stylat. Det handlar om att ge sig själv en upplevelse av välbefinnande och självomsorg. Frisörerna skapar en avslappnad och trivsam atmosfär där du kan känna dig bekväm och förtroendeingivande. Ditt besök blir inte bara en enkel tjänst utan en minnesvärd stund av egen tid och lyx.

Frisör sökes i Uppsala

25 May 2023

Letar du med ljus och lykta efter en frisör i Uppsala? Då kan du sluta leta nu för det finns gott om sådana som kan hjälpa dig bli sådär extra fin i håret.

Det är mycket som ska klaffa om du vill leva varje dag med ett friskt och välvårdat hår. Du kanske tror att det går lika bra att låta det växa och så slipper du gå till frisören. Med ack vad fel du har. Topparna behöver faktiskt jämnas av med jämna mellanrum för att det ska se bra ut.

En vacker frisyr som passar din ansiktsform bra kan förändra ditt utseende helt och hållet. En skicklig frisör kan hjälpa dig att se vad du skulle passa i. Om du gått till en och samma i alla år så kan det antingen blir så att din frisör vet exakt vad som är bra för dig eller så har det blivit slentrian.

Frisör i Uppsala med saxen i rätt hand

Går du till en frisör i Uppsala kan du få ditt hår klippt efter alla konstens regler. En som kan hantera en sax och sedan är slängd i att blanda färger som passar ditt hår. En sådan frisör ska du vara rädd om. Det bästa sättet är att vara en trogen kund. Men ibland vill man prova nytt, eller hur?

Har du århundradets krulligaste hår? Är du less på det? Då kan du testa något som heter rakpermanent. Du som har helt rakt hår kanske istället vill prova på att göra en så kallad lockpermanent. Allt är möjligt om du traskar iväg till en bra och erfaren frisör i Uppsala.

Gör ett klipp hos din frisör i Nacka

6 Feb 2023

Hos din frisör i Nacka får du den härliga upplevelse du vill ha när du klipper dig. Du får fina produkter, det bästa bemötandet och du blir snygg i håret.

Att gå till en frisör handlar inte bara om att få håret klippt. En viktig del av besöket ligger i den lyxiga känsla som det är att sitta ner i en bekväm stol och bli ompysslad. När du vänder dig till en frisör som har erfarenhet och skicklighet är du i goda händer.

Det värsta som kan inträffa när man vill göra i ordning sitt hår är att frisören inte lyssnar och känner in vad som är rätt. Att klippa, färga och styla hår kräver erfarenhet men också lyhördhet. Det räcker inte med att man har sett en snygg frisyr i en tidskrift.

När du väljer en frisör som tar sig tid att ge dig det klipp som speglar den du är

En kunnig frisör vågar ge råd och vågar avråda från vissa färger eller frisyrer om de inte tycker att det passar. Klippning och färgning måste stämma med individen. Hårets kvalitet och ansiktets form gör att en del klippningar inte blir som på bilden i tidskriften.

När du väljer en frisör i Nacka kan du känna dig trygg. Du får den tid som behövs för att komma fram till vad som blir bäst för dig. Alla produkter som används i ditt hår är av hög kvalitet för att passa din hårtyp och ge bästa resultat.

Härligt med solarium i Västerås

28 Oct 2022

Att lägga sig i ett solarium en februaridag i Västerås kan kännas hur skönt som helst. Dessutom får man en uppiggande solbränna på kuppen och blir lite gladare.

Det var februari i Västerås – mörkt, grått, kallt och regnigt. Det var en fruktansvärt tråkig tid på året, tyckte Lisa. Om det åtminstone hade varit snö så hade det sett trevligare ut, och blivit ljusare. Men nej, det var väl för mycket att hoppas på mer än någon enstaka dag möjligen.

Lisa längtade efter värmen och solen. Tänk när vårsolen äntligen kom, så härligt det skulle bli. Blommor och träd som knoppades, fåglar som kvittrade, fjärilar som flaxade förbi. Men det skulle dröja länge än – alltför länge. Och Lisa ville inte vänta.

Solarium redan i morgon

Kanske skulle hon köpa en restresa till Kanarieöarna? Nej, det skulle bli för dyrt och dessutom kändes det inte politiskt korrekt längre att flyga för nöjes skull. Men det fanns faktiskt en annan sak hon skulle kunna göra för att få sol på kroppen, även om det var fejksol.

Hon skulle gå på solarium i Västerås, så klart. Det hade hon inte gjort sedan förra året, men hon mindes hur härligt det var att bara lägga sig i solariet, koppla av och låta ljuset göra sin magi. Varmt, skönt och med en uppiggande solbränna som resultat. Hon kände sig gladare bara hon tänkte på det. Hon skulle boka in en tid redan i morgon. Det fanns ingen anledning att dra på det.

Permanent hårborttagning i Sundbyberg lasrar bort håret

21 Sep 2022

Är du less på att ha hår som ständigt växer ut? Kanske är du sugen på att testa en permanent hårborttagning i Sundbyberg och se om det är något för dig.

Det är samma cirkel hela tiden. Håret växer för fullt, på vissa ställen är det uppskattat, på andra inte riktigt lika mycket. Man duschar, rakar sig, sedan kommer de älskade plitorna. När de äntligen har lagt sig, då är det dags att raka sig igen. Det är en ond cirkel om man vill vara hårfri.

Givetvis växer håret olika snabbt för olika människor. Men för de som vill vara hårfri är det nästan omöjligt att hålla det så bra man vill med bara en rakhyvel. Att vaxa sig känns både läskigt och otroligt smärtsamt. Men det blir iallafall ett väldigt bra resultat av det.

Bli hårfri med permanent hårborttagning i Sundbyberg

En sak som blir vanligare och vanligare i samhället, det är att göra något åt det som håller. Så istället för att raka sig, få plitor och sedan göra om det igen, eller att vaxa sig och allt vad det innebär, så går man till en klinik och lasrar sig istället.

Då kan du få en permanent hårborttagning i Sundbyberg, ett resultat som kommer hålla i längden. Välj en klinik med gott rykte där du kan känna dig trygg, det är vägen mot ett hårfritt du. Du slipper oron över att hår du inte vill ska synas, kan synas. För det kommer försvinna helt för dig.

Tatuering i Stockholm – gör det ont?

20 Mar 2022

Att lägga sig under nålen och göra en tatuering i Stockholm ska inte ske impulsivt. Gör eftersökningar på vilken studio som är den bästa, och var beredd på att det kommer att göra ont.

Ja, det gör ont att tatuera sig. Den som säger någonting annat ljuger. De som påstår att det är “skönt” gör sig bara till för att verka häftiga. Men här är grejen. Visst, det gör ganska ont att bli tatuerad. Någon skär trots allt i din hud med en nål och fyller i hålen med bläck. Men i slutändan är det värt det. En tatuering är någonting personligt. Det är någonting som du har beslutat är så pass viktigt att du vill föreviga det på din kropp. Med tanke på att tatueringen kommer att finnas på din kropp resten av livet är inte den timme som du behöver stå ut med smärtan särskilt mycket i sammanhanget.

Tatuering är ett stort beslut

Den stora frågan är dock vilken tatueringsstudio i Stockholm du ska välja. I huvudstaden finns det en hel del olika valmöjligheter för ändamålet. Det viktiga är att du går till någon som du känner dig trygg med. Trots allt är det ett ganska stort beslut att tatuera sig, och du vill gärna vara säker på att du går till någon som kan leverera resultat. En bra idé är att fråga dina redan tatuerade kompisar var de har gjort sina motiv. Att veta att någon i sin närhet är nöjd med en viss studio kan vara väldigt lugnande.

Ta hand om ditt skägg - boka tid hos en barberare

23 Dec 2021

Få kan ha undgått att trenden gällande ansiktsbehåring varit påfallande under de senaste åren. Män har skägg och män oavsett klass, ålder, yrken och intressen hittar en gemensam nämnare i detta. Vill man hårdra det så är det nästan svårare att hitta en man som inte har skägg än en man som har det. Och: varför inte? Skägg är något som ger lite extra edge till utseendet. Som man känner man sig mer maskulin, man känner sig lite tuffare och man känner sig lite mindre barnslig.

Skägget fyller dessutom funktioner. Dels så ger det huden i ansiktet en bättre återfuktning och detta leder i sin tur till att man bromsar upp ett åldrande. Med en torr hud så kommer rynkor som ett brev på posten - med skägg så återfuktas huden och håller sig elastisk och ungdomlig. En annan funktion med skägg handlar om det uppenbara: det ger ett bra skydd mot kyla och mot kalla vindar.

Samtidigt så blir det aldrig för varmt under sommaren: skägg har en smart konstruktion som kan jämföras med det tech-kläder som kommit starkt under senare år. På samma sätt så absorberas värme och svett bort från skägget på ett effektivt sätt. För den late så blir skägget även något som gör att en sovmorgon aldrig är långt borta. Detta i och med att hela proceduren med rakning uteblir under morgonen.

En barberare ger dig äkta kvalitet

Fördelar, minst sagt, med att ha skägg - men finns det några negativa sidor? Det mesta här handlar om skötsel och många skulle må bra av att regelbundet besöka en barberare i Stockholm. Många har, helt enkelt, skägg som vuxit sig för vilda och som inte tagits hand om på det sätt man kan begära. Det finns tydliga skillnader mellan ett vildvuxet skägg och ett vildvuxet - men välskött - skägg.

Dessutom så måste man också väga in det faktum att alla har olika kvalitet på sina skägg. Vissa har extremt tät ansiktsbehåring - andra har lite tunnare sådan och där skägget kan växa med i klungor och där fläckar kan synas. Väljer man en barberare så tar denne fram det bästa ur det skägg man har och fixar fram en lösning som plockar fram det en optimal längd, fina linjer och där skägget i fråga även behandlas på ett hållbart och välgörande sätt.

Det senare är en nyckelfråga: hur ofta sköter du ditt skägg och vårdar det genom olja, ansning och återfuktning? Att besöka en barberare handlar även om att unna sig någonting extra. Hur ofta ger du sig själv - som man - den möjligheten?

Få tillbaka ditt hårsvall

13 May 2021

Att män kan drabbas av hårbortfall är inte något ovanligt. Men som kvinna kan det vara svårt och kännas ensamt. Det behöver det inte vara, för det finns åtgärder som du kan använda dig av.

Precis som män kan även kvinnor drabbas av hårbortfall. Även om det är betydligt mer ovanligt. Därför kan det också vara svårare för en kvinna när håret börjar bli tunt, eller kala fläckar börjar visa sig. Det vanligaste är då att använda sig av löshår eller peruk. Men båda dessa åtgärder innebär en hel del arbete, och är ändå något som syns och är mindre praktiskt. Därför kan även kvinnor använda sig av hårtransplantation för att få tillbaka det forna hårsvallet.

Fylla ut där det behövs

Med hjälp av en anpassad hårtransplantation kan du fylla ut de partier där det syns mest, och hjälpa naturen på traven. Det är en åtgärd som tar en stund att utföra, men i gengäld är det en åtgärd som gör att du sedan kan leva ditt liv precis som innan. Utan att behöva gå till hårfrisören med jämna mellanrum för att korrigera löshåret, eller vara orolig för att din peruk ska trilla av vid fel tillfälle.

Hårtransplantationer är något som har utförts under ganska många år och har hela tiden gått igenom en förbättring. Numera är det ett vedertaget ingrepp som är så pass vanligt att det har hamnat på toppen av listan över vanligaste ingreppen. Och det är en plats som ständigt stiger uppåt.

Ge dig själv ett lyft utan kirurgi

14 Dec 2020

Av rädsla för att behöva lägga sig under kniven är det många idag som tar till andra metoder för att ge sig själv ett lyft. Det finns lite olika metoder man kan använda sig utav, läs vidare här.

Är du intresserad av ett ansiktslyft, men vill inte lägga dig på operationsbordet och genomföra en traditionell plastikkirurgi? Då kan i sådana fall ett v soft lift vara någonting för dig. Många vill idag förbättra sitt utseende och reducera fina linjer, rynkor och hängig slapp hud. Man vill helt enkelt se så ung ut som man känner sig. Man kan välja att göra ett v soft lift om man vill behandla till exempel hängande ögonbryn, slapp hud på halsområdet eller om kinderna har börjat hänga och blivit lite för tunga.

Hur går en behandling till?

Denna metod är effektiv och säker och framförallt modern. Behandlingen efterlämnar inga ärr eller någon lång återhämtningstid, vilket kan vara väldigt skönt. Det som man kan uppleva efter det att behandlingen är avslutat är lite svullnad och blåmärken, men det lägger sig ofta inom ett par veckor. Innan behandlingen påbörjas bedövas hudområdet som ska lyftas, så det ska inte göra särskilt ont. Under själva behandlingen använder man tunna trådar som förs in en bit under huden som sedan ger ett mjukt, långvarigt och naturligt lyft av ansiktet. Du får ett synligt resultat direkt, men sedan under den tid som trådarna bryts ner och absorberas så kommer resultatet bli ännu tydligare och bättre. 

Därför ska du gå till en äkta barbershop i Malmö

6 May 2020

Har du varit på en riktig barbershop någon gång? Om inte så är det dags nu, åtminstone om du är man och bor i Malmö.

I Malmö har trenden med barbershops exploderat de senaste åren, och numera finns en lång rad salonger som erbjuder skräddarsydda frisörtjänster för män, i en miljö som andas 1920-tal och samtidigt med högsta koll på rådande trender. Att gå till en barbershop känns för många män lite roligare än att gå till en vanlig frisör. De tjänster som erbjuds är mer inriktade på att erbjuda en helhetsupplevelse, det ska vara en trevlig stund och behandlingen ska både vara skön och ge ett snyggt resultat.

Vad skiljer en barbershop från en frisörsalong?

Men finns det egentligen några skillnader mellan en barbershop och en herrfrisör? Ja, enligt många som driver barbershop i Malmö är det stor skillnad. Mycket handlar om miljön, där traditionella frisörsalonger känns ganska mossiga och åttiotalsaktiga, medan de barbershop-salonger som nu växer fram lägger stor möda vid att få till en inredning som känns genomtänkt. Ofta handlar det om att återskapa känslan som fanns i början av 1900-talet, då män alltid gick till särskilda barberare för att få skägget trimmat och klippt, innan den elektriska rakapparaten gjorde yrket överflödigt.

Nu när många män vill tillbaka till det ursprungliga, och insett hur undermålig en rakning med apparat är jämfört med en riktig rakning, så hittar många till de nyöppnade barbershoparna i Malmö och i andra städer. Här erbjuds en ingående behandling, med hudnära rakning, trimning av hår och skägg, och inte minst känslan av att delta i en gemenskap där männens utseende står i fokus.

En del av en livsstil

Att gå till en barberare har för många män i Malmö och andra storstäder blivit en del av en livsstil. Det handlar om att se snygg, proper och elegant ut. En speciell stil kännetecknar den moderne mannen, där ett välansat skägg länge har ansetts vara en stor och väsentlig del. Minutiöst trimmade frisyrer, där håret på sidorna snaggas och en hel del vax appliceras i det resterande håret, är också en väsentlig del.

Fokus på skägg

Den gamla tidens barberare gick man till för att få skägget ansat och trimmat, och så är det även hos moderna barberare i Malmö. På en barbershop kan du oftast välja mellan att få skägget lite ansat och tillsnyggat, men också få en helhetsgenomgång med minutiös rakning längs skägglinjen, och även oönskat hår i näsa, öron och ögonbryn borttaget.

Hot shave - en helhetsupplevelse

Hot shave är rakningen Rolls Royce, där barberaren förbereder huden för rakning genom att lägga varma handdukar och oljor på kundens ansikte och sedan rakar med en ytterligt skarp rakhyvel inte mindre än två gånger. Därefter appliceras after shave och en iskall handduk som får porerna att dra ihop sig. Efter denna behandling känns huden verkligen som ny. Hot shave är definitivt en behandling du ska testa om du går till en bra barbershop i Malmö!

När går man till en frisör i Åkersberga?

12 Feb 2020

Att gå till en frisör i Åkersberga kan förändra hur man ser ut. Genom att experimentera med färger, hårlängd och lockar i håret, kan man pigga upp sig själv och få en bättre hårkvalitet.

Om man känner sig grå och trist och tycker att håret ser ut mer som en diskborste än något man är stolt att bära på, så är det dags att gå till en frisör i Åkersberga. Kanske har man en kort frisyr och då kan man behöva gå till frisören oftare eftersom det kan gå bara en dryg månad innan det inte går att se hur frisyren såg ut till att börja med. Detsamma gäller om man färgar sitt hår i en stor färgskiftning mot hur det egna håret ser ut. Då syns utväxten bara på några veckor och kan behöva fräschas upp kanske varannan månad. Om man har en frisyr som behöver regelbundet underhåll så kan man boka en ny tid redan när man varit på det första besöket, så slipper man oroa sig över det.

En kvinna klipper håret

Vad kan en frisör hjälpa till med?

Hos en frisör kan man klippa håret i valfri frisyr och man kan även färga håret helt eller delvis, i slingor eller ombré till exempel. Den applicerade färgen kan antingen gå mot ljusare eller mörkare eller i någon helt annorlunda färg som rosa eller blått. På åttiotalet var det ett mode som förespråkade permanentat hår i små lockar. Det finns fortfarande kunder som önskar att få sitt hår permanentat, och en permanent kan man även göra för att få större lockar. En permanent ger mer volym och gör att håret känns tjockare. Så de som önskar ökad fyllighet i sitt hår önskar ofta att få en permanentning utförd. Men en permanent kan även användas för de som har lockigt hår och som vill ha rakt hår istället. De som har väldigt tjockt hår kan få ett mer hanterbart hår genom att frisören tunnar ut håret.

Fin till fest

En frisör kan även göra håruppsättningar och flätningar till fester och bröllop. Många går även till frisören för att få håret tvättat och stylat. Kanske även för att det är mycket skönt och närande för hårbotten att få den hårbottenmassage som medföljer hårtvätten. För män är det vanligt att man klipper sig med en trimmer. Vid önskemål kan man också skapa något snyggt mönster i de kortare partierna.

Må bättre med bröstprotes

17 Jan 2019

Många kvinnor i dagens samhälle lider av dåligt självförtroende över sin kropp. Kroppshetsen är större än någonsin och går ner i åldrarna. Alla kvinnor ska träna och motionera för att bli vackrare och snyggare. Kvinnor ska enligt normen sminka sig och hela tiden vara mån om sitt utseende.

På TV och i tidningarna ser vi hela tiden kvinnliga kändisar som glatt visar upp sina sina vältränade och kvinnliga kroppar. Men de allra flesta kvinnor ser inte ut som filmstjärnor. Precis som att de allra flesta männen.

Bedömd utifrån utseendet 

Dessvärre känner ändå många kvinnor att de blir bedömda utifrån sitt utseende av vänner och arbetskollegor, på ett helt annat sätt än männen blir. Många kvinnor lider under tystnad över sitt utseende.

Historiskt sätt har kvinnorna alltid känt att de måste vara vackra för att behaga männen för att få uppmärksamhet och framgång, i stället för att bli bedömda för vad de kan eller har åstakommit. Det mest kvinnliga på kroppen kanske är brösten, men alla vet att de sällan är så perfekta som de framställs på film och i tidningar.

Dåligt självförtroende

Är man inte välsignad med två välformade bröst, eller som i vissa fall att ett eller båda brösten har opererats bort på grund av bröstcancer, skada eller annan sjukdom, så kan detta medföra dåligt självförtroende och psykiskt lidande.

Många kvinnor känner att de förlorat sin kvinnlighet och mår psykiskt dåligt. Vissa isolerar sig till och med eller klär sig i stora kläder för att det inte ska synas. Att visa sig på badstranden har blivit otänkbart. Självklart medför detta problem i det vardagliga livet.

Det finns hjälp att få

Men det behöver inte vara ett stort problem som påverkar vardagen. Det finns flera alternativ som hjälper. En del kvinnor lägger stora pengar på en bröstoperation för att få snyggare bröst. Men många kvinnor kan absolut inte tänka sig att operera en frisk kropp, framför allt inte om man har precis opererat bort ett eller båda brösten på grund av sjukdom. Sedan så finns det ju alltid en viss risk med en operation och det är väldigt definitivt.

Ett betydligt billigare och enklare alternativ är att lägga in bröstproteser. Det är helt enkelt ett inlägg som man lägger i sin BH eller baddräkt. Dessa är gjorda i ett väldigt naturtroget material och sköna att använda. Resultatet blir väldigt snyggt och naturligt och självförtroendet kommer att öka successivt. 

Läs mer om bröstproteser här: www.bröstprotes.nu.

Fyra sätt att göra en hårborttagning

6 Nov 2018

Om det börjar bli dags för badsäsong eller en utlandssemester så kommer alltid frågan upp om hårborttagning. Det finns många vägar att gå och alla har sina fördelar och nackdelar. Här går vi igenom 4 sätt att ta bort oönskat hår, deras fördelar och nackdelar.

Vaxning

Om du går till din lokala livsmedelsaffär, i Solna till exempel, så kan du köpa vax som hjälper dig med att ta bort hår som du inte vill ha kvar. Fördelarna är att det är lättillgängligt och snabbt att komma igång. En nackdel som vi inte kan förneka är att det gör ont. Vaxning är effektivt eftersom det rycker upp hårsäckarna. Men varje ryck är en smärta som måste hanteras, det gör helt enkelt ont att vaxa.

Rakning

Samma livsmedelsbutik i Solna kan erbjuda dig rakkräm eller raklödder och en hyvel för att raka bort håret. Det är ganska snabbt och enkelt och kostar inte allt för mycket. Nackdelarna med det är att du inte når på djupet utan måste raka flera gånger i tät följd för att behålla effekten. Att raka för ofta kan göra huden irriterad och sträv vilket i sig inte är någon trevlig upplevelse. Se till att välja ett märke som känns skonsamt mot huden – fortsätter vi med Solna som exempel, finns det ett antal stora livsmedelsbutiker vars utbud du kan botanisera bland.

Plocka

En hårborttagning genom att plocka varje hårstrå för hand är också en väg att gå. Allt du behöver är en pincett och ett tålamod. Om det är en liten yta som ska plockas så kan det vara ett bra alternativ. Oönskad hårväxt vid ögonbrynen som exempel. Men att plocka ett helt ben eller bikinilinjen tar oerhört lång tid. Om tid är pengar så är isåfall inte det här ett alternativ.

Laser

Ta bort hår med laser kan låta avancerat men är inte så svårt som man kan tro. Oavsett om du bor i Solna eller i någon annan förort så kan det finnas en bra laserklinik nära dig. Det går fort, är smärtfritt och resultatet sitter längre än du tror. Nackdelen är att du bör konsultera en hudterapeut innan du sätter igång med lasern, för säkerhets skull. Idag finns det gott om kliniker som utför hårborttagning med laser. Vi rekommenderar sundbybergslaserklinik.nu, som har erfarenheten och kompetensen att genomföra en trygg och kompetent laserbehandling.

Tar tid men väl mödan värt

Det tar lite längre tid att gå den vägen men om du kommer att ta bort hår flera gånger framöver eller framför allt, vill slippa hårväxt även imorgon, då kan en laserbehandling vara alternativet för dig.

För att summera alternativen

Några av de alternativ du har för att ta bort oönskad hårväxt är alltså att:

  • Vaxa
  • Raka
  • Plocka
  • Hårborttagning med laser

 

← Äldre inlägg