Tvätta håret

Blogg

Välkommen till vår blogg om hårvård, skönhet och hälsa. Här kommer vi att skriva om de senaste hårtrenderna, komma med sminktips, men även behandla ämnen som plastikkirurgi och kroppsideal. 

Vi kommer att blanda högt och lågt, med andra ord. Trevlig läsning!

RSS

Tatuering i Stockholm – gör det ont?

20 mar 2022

Att lägga sig under nålen och göra en tatuering i Stockholm ska inte ske impulsivt. Gör eftersökningar på vilken studio som är den bästa, och var beredd på att det kommer att göra ont.

Ja, det gör ont att tatuera sig. Den som säger någonting annat ljuger. De som påstår att det är “skönt” gör sig bara till för att verka häftiga. Men här är grejen. Visst, det gör ganska ont att bli tatuerad. Någon skär trots allt i din hud med en nål och fyller i hålen med bläck. Men i slutändan är det värt det. En tatuering är någonting personligt. Det är någonting som du har beslutat är så pass viktigt att du vill föreviga det på din kropp. Med tanke på att tatueringen kommer att finnas på din kropp resten av livet är inte den timme som du behöver stå ut med smärtan särskilt mycket i sammanhanget.

Tatuering är ett stort beslut

Den stora frågan är dock vilken tatueringsstudio i Stockholm du ska välja. I huvudstaden finns det en hel del olika valmöjligheter för ändamålet. Det viktiga är att du går till någon som du känner dig trygg med. Trots allt är det ett ganska stort beslut att tatuera sig, och du vill gärna vara säker på att du går till någon som kan leverera resultat. En bra idé är att fråga dina redan tatuerade kompisar var de har gjort sina motiv. Att veta att någon i sin närhet är nöjd med en viss studio kan vara väldigt lugnande.

Ta hand om ditt skägg - boka tid hos en barberare

23 dec 2021

Få kan ha undgått att trenden gällande ansiktsbehåring varit påfallande under de senaste åren. Män har skägg och män oavsett klass, ålder, yrken och intressen hittar en gemensam nämnare i detta. Vill man hårdra det så är det nästan svårare att hitta en man som inte har skägg än en man som har det. Och: varför inte? Skägg är något som ger lite extra edge till utseendet. Som man känner man sig mer maskulin, man känner sig lite tuffare och man känner sig lite mindre barnslig.

Skägget fyller dessutom funktioner. Dels så ger det huden i ansiktet en bättre återfuktning och detta leder i sin tur till att man bromsar upp ett åldrande. Med en torr hud så kommer rynkor som ett brev på posten - med skägg så återfuktas huden och håller sig elastisk och ungdomlig. En annan funktion med skägg handlar om det uppenbara: det ger ett bra skydd mot kyla och mot kalla vindar.

Samtidigt så blir det aldrig för varmt under sommaren: skägg har en smart konstruktion som kan jämföras med det tech-kläder som kommit starkt under senare år. På samma sätt så absorberas värme och svett bort från skägget på ett effektivt sätt. För den late så blir skägget även något som gör att en sovmorgon aldrig är långt borta. Detta i och med att hela proceduren med rakning uteblir under morgonen.

En barberare ger dig äkta kvalitet

Fördelar, minst sagt, med att ha skägg - men finns det några negativa sidor? Det mesta här handlar om skötsel och många skulle må bra av att regelbundet besöka en barberare i Stockholm. Många har, helt enkelt, skägg som vuxit sig för vilda och som inte tagits hand om på det sätt man kan begära. Det finns tydliga skillnader mellan ett vildvuxet skägg och ett vildvuxet - men välskött - skägg.

Dessutom så måste man också väga in det faktum att alla har olika kvalitet på sina skägg. Vissa har extremt tät ansiktsbehåring - andra har lite tunnare sådan och där skägget kan växa med i klungor och där fläckar kan synas. Väljer man en barberare så tar denne fram det bästa ur det skägg man har och fixar fram en lösning som plockar fram det en optimal längd, fina linjer och där skägget i fråga även behandlas på ett hållbart och välgörande sätt.

Det senare är en nyckelfråga: hur ofta sköter du ditt skägg och vårdar det genom olja, ansning och återfuktning? Att besöka en barberare handlar även om att unna sig någonting extra. Hur ofta ger du sig själv - som man - den möjligheten?

Få tillbaka ditt hårsvall

13 maj 2021

Att män kan drabbas av hårbortfall är inte något ovanligt. Men som kvinna kan det vara svårt och kännas ensamt. Det behöver det inte vara, för det finns åtgärder som du kan använda dig av.

Precis som män kan även kvinnor drabbas av hårbortfall. Även om det är betydligt mer ovanligt. Därför kan det också vara svårare för en kvinna när håret börjar bli tunt, eller kala fläckar börjar visa sig. Det vanligaste är då att använda sig av löshår eller peruk. Men båda dessa åtgärder innebär en hel del arbete, och är ändå något som syns och är mindre praktiskt. Därför kan även kvinnor använda sig av hårtransplantation för att få tillbaka det forna hårsvallet.

Fylla ut där det behövs

Med hjälp av en anpassad hårtransplantation kan du fylla ut de partier där det syns mest, och hjälpa naturen på traven. Det är en åtgärd som tar en stund att utföra, men i gengäld är det en åtgärd som gör att du sedan kan leva ditt liv precis som innan. Utan att behöva gå till hårfrisören med jämna mellanrum för att korrigera löshåret, eller vara orolig för att din peruk ska trilla av vid fel tillfälle.

Hårtransplantationer är något som har utförts under ganska många år och har hela tiden gått igenom en förbättring. Numera är det ett vedertaget ingrepp som är så pass vanligt att det har hamnat på toppen av listan över vanligaste ingreppen. Och det är en plats som ständigt stiger uppåt.

Ge dig själv ett lyft utan kirurgi

14 dec 2020

Av rädsla för att behöva lägga sig under kniven är det många idag som tar till andra metoder för att ge sig själv ett lyft. Det finns lite olika metoder man kan använda sig utav, läs vidare här.

Är du intresserad av ett ansiktslyft, men vill inte lägga dig på operationsbordet och genomföra en traditionell plastikkirurgi? Då kan i sådana fall ett v soft lift vara någonting för dig. Många vill idag förbättra sitt utseende och reducera fina linjer, rynkor och hängig slapp hud. Man vill helt enkelt se så ung ut som man känner sig. Man kan välja att göra ett v soft lift om man vill behandla till exempel hängande ögonbryn, slapp hud på halsområdet eller om kinderna har börjat hänga och blivit lite för tunga.

Hur går en behandling till?

Denna metod är effektiv och säker och framförallt modern. Behandlingen efterlämnar inga ärr eller någon lång återhämtningstid, vilket kan vara väldigt skönt. Det som man kan uppleva efter det att behandlingen är avslutat är lite svullnad och blåmärken, men det lägger sig ofta inom ett par veckor. Innan behandlingen påbörjas bedövas hudområdet som ska lyftas, så det ska inte göra särskilt ont. Under själva behandlingen använder man tunna trådar som förs in en bit under huden som sedan ger ett mjukt, långvarigt och naturligt lyft av ansiktet. Du får ett synligt resultat direkt, men sedan under den tid som trådarna bryts ner och absorberas så kommer resultatet bli ännu tydligare och bättre. 

Därför ska du gå till en äkta barbershop i Malmö

6 maj 2020

Har du varit på en riktig barbershop någon gång? Om inte så är det dags nu, åtminstone om du är man och bor i Malmö.

I Malmö har trenden med barbershops exploderat de senaste åren, och numera finns en lång rad salonger som erbjuder skräddarsydda frisörtjänster för män, i en miljö som andas 1920-tal och samtidigt med högsta koll på rådande trender. Att gå till en barbershop känns för många män lite roligare än att gå till en vanlig frisör. De tjänster som erbjuds är mer inriktade på att erbjuda en helhetsupplevelse, det ska vara en trevlig stund och behandlingen ska både vara skön och ge ett snyggt resultat.

Vad skiljer en barbershop från en frisörsalong?

Men finns det egentligen några skillnader mellan en barbershop och en herrfrisör? Ja, enligt många som driver barbershop i Malmö är det stor skillnad. Mycket handlar om miljön, där traditionella frisörsalonger känns ganska mossiga och åttiotalsaktiga, medan de barbershop-salonger som nu växer fram lägger stor möda vid att få till en inredning som känns genomtänkt. Ofta handlar det om att återskapa känslan som fanns i början av 1900-talet, då män alltid gick till särskilda barberare för att få skägget trimmat och klippt, innan den elektriska rakapparaten gjorde yrket överflödigt.

Nu när många män vill tillbaka till det ursprungliga, och insett hur undermålig en rakning med apparat är jämfört med en riktig rakning, så hittar många till de nyöppnade barbershoparna i Malmö och i andra städer. Här erbjuds en ingående behandling, med hudnära rakning, trimning av hår och skägg, och inte minst känslan av att delta i en gemenskap där männens utseende står i fokus.

En del av en livsstil

Att gå till en barberare har för många män i Malmö och andra storstäder blivit en del av en livsstil. Det handlar om att se snygg, proper och elegant ut. En speciell stil kännetecknar den moderne mannen, där ett välansat skägg länge har ansetts vara en stor och väsentlig del. Minutiöst trimmade frisyrer, där håret på sidorna snaggas och en hel del vax appliceras i det resterande håret, är också en väsentlig del.

Fokus på skägg

Den gamla tidens barberare gick man till för att få skägget ansat och trimmat, och så är det även hos moderna barberare i Malmö. På en barbershop kan du oftast välja mellan att få skägget lite ansat och tillsnyggat, men också få en helhetsgenomgång med minutiös rakning längs skägglinjen, och även oönskat hår i näsa, öron och ögonbryn borttaget.

Hot shave - en helhetsupplevelse

Hot shave är rakningen Rolls Royce, där barberaren förbereder huden för rakning genom att lägga varma handdukar och oljor på kundens ansikte och sedan rakar med en ytterligt skarp rakhyvel inte mindre än två gånger. Därefter appliceras after shave och en iskall handduk som får porerna att dra ihop sig. Efter denna behandling känns huden verkligen som ny. Hot shave är definitivt en behandling du ska testa om du går till en bra barbershop i Malmö!

När går man till en frisör i Åkersberga?

12 feb 2020

Att gå till en frisör i Åkersberga kan förändra hur man ser ut. Genom att experimentera med färger, hårlängd och lockar i håret, kan man pigga upp sig själv och få en bättre hårkvalitet.

Om man känner sig grå och trist och tycker att håret ser ut mer som en diskborste än något man är stolt att bära på, så är det dags att gå till en frisör i Åkersberga. Kanske har man en kort frisyr och då kan man behöva gå till frisören oftare eftersom det kan gå bara en dryg månad innan det inte går att se hur frisyren såg ut till att börja med. Detsamma gäller om man färgar sitt hår i en stor färgskiftning mot hur det egna håret ser ut. Då syns utväxten bara på några veckor och kan behöva fräschas upp kanske varannan månad. Om man har en frisyr som behöver regelbundet underhåll så kan man boka en ny tid redan när man varit på det första besöket, så slipper man oroa sig över det.

En kvinna klipper håret

Vad kan en frisör hjälpa till med?

Hos en frisör kan man klippa håret i valfri frisyr och man kan även färga håret helt eller delvis, i slingor eller ombré till exempel. Den applicerade färgen kan antingen gå mot ljusare eller mörkare eller i någon helt annorlunda färg som rosa eller blått. På åttiotalet var det ett mode som förespråkade permanentat hår i små lockar. Det finns fortfarande kunder som önskar att få sitt hår permanentat, och en permanent kan man även göra för att få större lockar. En permanent ger mer volym och gör att håret känns tjockare. Så de som önskar ökad fyllighet i sitt hår önskar ofta att få en permanentning utförd. Men en permanent kan även användas för de som har lockigt hår och som vill ha rakt hår istället. De som har väldigt tjockt hår kan få ett mer hanterbart hår genom att frisören tunnar ut håret.

Fin till fest

En frisör kan även göra håruppsättningar och flätningar till fester och bröllop. Många går även till frisören för att få håret tvättat och stylat. Kanske även för att det är mycket skönt och närande för hårbotten att få den hårbottenmassage som medföljer hårtvätten. För män är det vanligt att man klipper sig med en trimmer. Vid önskemål kan man också skapa något snyggt mönster i de kortare partierna.

Må bättre med bröstprotes

17 jan 2019

Många kvinnor i dagens samhälle lider av dåligt självförtroende över sin kropp. Kroppshetsen är större än någonsin och går ner i åldrarna. Alla kvinnor ska träna och motionera för att bli vackrare och snyggare. Kvinnor ska enligt normen sminka sig och hela tiden vara mån om sitt utseende.

På TV och i tidningarna ser vi hela tiden kvinnliga kändisar som glatt visar upp sina sina vältränade och kvinnliga kroppar. Men de allra flesta kvinnor ser inte ut som filmstjärnor. Precis som att de allra flesta männen.

Bedömd utifrån utseendet 

Dessvärre känner ändå många kvinnor att de blir bedömda utifrån sitt utseende av vänner och arbetskollegor, på ett helt annat sätt än männen blir. Många kvinnor lider under tystnad över sitt utseende.

Historiskt sätt har kvinnorna alltid känt att de måste vara vackra för att behaga männen för att få uppmärksamhet och framgång, i stället för att bli bedömda för vad de kan eller har åstakommit. Det mest kvinnliga på kroppen kanske är brösten, men alla vet att de sällan är så perfekta som de framställs på film och i tidningar.

Dåligt självförtroende

Är man inte välsignad med två välformade bröst, eller som i vissa fall att ett eller båda brösten har opererats bort på grund av bröstcancer, skada eller annan sjukdom, så kan detta medföra dåligt självförtroende och psykiskt lidande.

Många kvinnor känner att de förlorat sin kvinnlighet och mår psykiskt dåligt. Vissa isolerar sig till och med eller klär sig i stora kläder för att det inte ska synas. Att visa sig på badstranden har blivit otänkbart. Självklart medför detta problem i det vardagliga livet.

Det finns hjälp att få

Men det behöver inte vara ett stort problem som påverkar vardagen. Det finns flera alternativ som hjälper. En del kvinnor lägger stora pengar på en bröstoperation för att få snyggare bröst. Men många kvinnor kan absolut inte tänka sig att operera en frisk kropp, framför allt inte om man har precis opererat bort ett eller båda brösten på grund av sjukdom. Sedan så finns det ju alltid en viss risk med en operation och det är väldigt definitivt.

Ett betydligt billigare och enklare alternativ är att lägga in bröstproteser. Det är helt enkelt ett inlägg som man lägger i sin BH eller baddräkt. Dessa är gjorda i ett väldigt naturtroget material och sköna att använda. Resultatet blir väldigt snyggt och naturligt och självförtroendet kommer att öka successivt. 

Läs mer om bröstproteser här: www.bröstprotes.nu.

Fyra sätt att göra en hårborttagning

6 nov 2018

Om det börjar bli dags för badsäsong eller en utlandssemester så kommer alltid frågan upp om hårborttagning. Det finns många vägar att gå och alla har sina fördelar och nackdelar. Här går vi igenom 4 sätt att ta bort oönskat hår, deras fördelar och nackdelar.

Vaxning

Om du går till din lokala livsmedelsaffär, i Solna till exempel, så kan du köpa vax som hjälper dig med att ta bort hår som du inte vill ha kvar. Fördelarna är att det är lättillgängligt och snabbt att komma igång. En nackdel som vi inte kan förneka är att det gör ont. Vaxning är effektivt eftersom det rycker upp hårsäckarna. Men varje ryck är en smärta som måste hanteras, det gör helt enkelt ont att vaxa.

Rakning

Samma livsmedelsbutik i Solna kan erbjuda dig rakkräm eller raklödder och en hyvel för att raka bort håret. Det är ganska snabbt och enkelt och kostar inte allt för mycket. Nackdelarna med det är att du inte når på djupet utan måste raka flera gånger i tät följd för att behålla effekten. Att raka för ofta kan göra huden irriterad och sträv vilket i sig inte är någon trevlig upplevelse. Se till att välja ett märke som känns skonsamt mot huden – fortsätter vi med Solna som exempel, finns det ett antal stora livsmedelsbutiker vars utbud du kan botanisera bland.

Plocka

En hårborttagning genom att plocka varje hårstrå för hand är också en väg att gå. Allt du behöver är en pincett och ett tålamod. Om det är en liten yta som ska plockas så kan det vara ett bra alternativ. Oönskad hårväxt vid ögonbrynen som exempel. Men att plocka ett helt ben eller bikinilinjen tar oerhört lång tid. Om tid är pengar så är isåfall inte det här ett alternativ.

Laser

Ta bort hår med laser kan låta avancerat men är inte så svårt som man kan tro. Oavsett om du bor i Solna eller i någon annan förort så kan det finnas en bra laserklinik nära dig. Det går fort, är smärtfritt och resultatet sitter längre än du tror. Nackdelen är att du bör konsultera en hudterapeut innan du sätter igång med lasern, för säkerhets skull. Idag finns det gott om kliniker som utför hårborttagning med laser. Vi rekommenderar sundbybergslaserklinik.nu, som har erfarenheten och kompetensen att genomföra en trygg och kompetent laserbehandling.

Tar tid men väl mödan värt

Det tar lite längre tid att gå den vägen men om du kommer att ta bort hår flera gånger framöver eller framför allt, vill slippa hårväxt även imorgon, då kan en laserbehandling vara alternativet för dig.

För att summera alternativen

Några av de alternativ du har för att ta bort oönskad hårväxt är alltså att:

  • Vaxa
  • Raka
  • Plocka
  • Hårborttagning med laser

 

Fyra tillfällen där en makeupartist finns på plats

18 okt 2018

Det finns många yrken somsmink man kan vara osäker på vad de gör för något. Inom modebranschen är termerna många och för den som inte kan branschen ser det ibland ut som att alla gör samma saker. I den här texten reder vi ut vad en makeupartist gör genom att ge 4 exempel på tillfällen där de finns med:

Filminspelningar

Tänk dig en inspelning av Indiana Jones när en mumie dyker upp och ska attackera honom. Tänk dig då att mumien ser ut som en vanlig skådespelare, inte alls så fruktansvärd och skrämmande som man kan tänka sig. Utan en medarbetare med en makeupartist-utbildning i grunden så kommer vare sig monster eller hjältar att sticka ut från mängden.

Makeupartistens roll

En makeupartist ser till så att alla får sin egen unika styling och sminkning för varje situation. Inte bara monster behöver sminkningar, även huvudpersonernas uttryck kan behöva förstärkas med en viss stil på sminket.

Konserter

När en världskänd rockartist går upp på scenen och ser ut som en ödla med brinnande hår så är det inte gitarristen som har stått och sminkat och målat ansiktet på sångaren. För den som har läst en makeupartist-utbildning så kan en sådan sminkning och styling vara en vanlig tisdag eftermiddag på jobbet.

Modevisningar

Inom mode så finns det många olika inriktningar och stilar. Allt från streetwear till haute couture och även om kläderna talar sitt tydliga språk så är sminkningen en lika viktig del för att lyfta fram det unika. Många modeller gillar att sminka sig i olika stilar men för en riktigt stor modeshow så kommer en makeupartist hålla ihop eventets styling och visuella moment. De ser till så att alla modellerna får sin egen sminkning.

Events

Ett företag kan ha ett event för sina kunder eller medarbetare och vilja göra något unikt på scenen. I de fallen så kan en makeupartist anlitas för att få till sminkning som passar stylingen och det tema som man vill lyfta fram. På en makeupartist-utbildning kommer deltagarna att få lära sig att sminka utifrån olika människors utseende och förutsättningar. De ser till så att varje unik situation och person får sin egen prägel och stil.

Makeupartisten finns ofta med i bakgrunden

Om det är stora events där företag gör något unikt för kunder eller medarbetare så kan makeupartisten vara där och bidra med sminket. Lite vanligare är att de finns med vid ovanliga tillfällen som konserter, filminspelningar och modevisningar. För den som sminkar för extrema tillfällen så blir det ovanliga en intressant vardag.

Behandling med Botox både estetiskt och medicinskt

1 okt 2018

Botox är ett ämne som många har hört talas om men som de flesta har ganska vaga uppfattningar om. Oftast har man koll på att Botox används i kosmetiskt syfte, för att få människor att se yngre ut. För många är det synonymt med Hollywoodkändisar och ett lite konstgjort utseende, men det många inte vet är att behandling mot Botox funnits i Stockholm i flera decennier och hjälpt många Stockholmare, inte bara att se yngre ut utan även för att lindra besvär med migrän, inkontinens och tandgnissling. Botox är inget mysterium, utan ett muskelavslappnande ämne som kan användas både kosmetiskt och medicinskt.

Botox som skönhetsbehandling

Många slänger sig med uttryck som ”Botoxläppar” när de vill kommentera någon som har gjort en läppförstoring. Botox används dock aldrig till läpparna och det är inte heller en så kallad filler, som är den typ av ämnen som används för att skapa volym i ansiktet och andra delar av kroppen. Botox har en annan effekt; det bedövar nervändarna i det behandlade området och får musklerna att slappna av och sluta dra ihop sig. Det är därför det fungerar så bra mot till exempel spasmer. En bra effekt av att musklerna i ansiktet slutar dra ihop sig är att huden slätas ut och rynkor och linjer rätas ut. Huden ser yngre ut.

Botox injiceras med hjälp av små nålar. En behandling innebär många nålstick men gör inte särskilt ont. Ungefär en halvtimme brukar det ta att få en botoxbehandling och efteråt kan man gå direkt till jobbet. Botox är ofarligt, trots att det faktiskt tillverkas av ett nervgift, Botulinumtoxin, som dock försvagats tusentals gånger.

Botox som medicin

Botox har visat sig fungera bra mot många typer av besvär som har med muskelsammandragningar att göra. Barn med CP-skador får Botox för att hindra spasmer i benen när de går, även vuxna personer med neurologiska besvär blir hjälpta av Botox. För personer med kronisk migrän har Botox visat sig hjälpa, även om läkarna inte är helt säkra på hur Botox verkar mot just migrän. Andra områden där Botox används som medicin är mot ymniga svettningar och inkontinens.

Även tandläkare erbjuder behandlingar med Botox, dels för att ta bort rynkor men också för att det visat sig hjälpa mot tandgnissling.

Botox i Stockholm

I Stockholm finns många skönhetskliniker som erbjuder behandling med Botox. Därför kan man som kund kosta på sig att hitta en riktigt bra klinik där personalen är medicinskt utbildad och certifierade av EI, Estetiska Injektionsrådet. Det garanterar att man får en säker och effektiv behandling utan biverkningar, som annars kan inträffa om dosen blir felberäknad eller nålsticken inte sitter där de ska. En behandling med Botox är relativt dyrt, och även om effekten av Botox är övergående så kan det ta några månader att bli av med besvär som till exempel hängande ögonlock.

Att effekten är övergående innebär också att de positiva effekterna av Botox går över. Rynkor kommer vanligtvis tillbaka efter ungefär ett halvår, så då krävs en ny behandling. Det kan vara bra att tänka på att man också kan hjälpa sin hud att slippa rynkor, och behålla ett ungdomligt utseende länge, genom att träna regelbundet och äta nyttig mat som innehåller mindre socker och mindre snabba kalorier.

På sajten https://www.botoxstockholm.biz/ kan du läsa mer om denna skönhetsbehandling.

Att bli frisör

27 sep 2018

Vill du bli frisör? Eller kanske inrikta dig och bli barberare? Den som vill bli frisör har definitivt möjligheter att nischa in sig. Den som lyckas skapa sig ett namn eller ett gott rykte har säkerligen en mycket god karriär att vänta. Men hur gör man egentligen för att bli frisör? Och vad gör man mer exakt?

Arbetsuppgifter

I detalj varierar arbetsuppgifterna givetvis lite grann. En barberare sysslar till exempel mycket med skägg och rakning, medan en damfrisör kan jobba mer med färgning och andra tekniker. Att man nischar sig lite grann är inte ovanligt – men det är också vanligt att man kan ta de allra flesta typer av klippningar. Den som jobbar på en salong har ofta bred kompetens och kan ta hand om klippningar på såväl damer som herrar. Med det sagt, kan man fortfarande ha ett fokusområde – till exempel skägg – och arbeta som barberare.

En vanlig dag på salongen kan man arbeta med att ta emot kunder, tona, färga, klippa, permanenta, tvätta och föna hår. Man kan också till exempel syssla med hårförlängningar eller håruppsättningar. En del erbjuder även massage, hårinpackningar och andra behandlingar.

Utbildning

För att bli frisör behövs utbildning och sedan träning, i stil med de lärlingsperioder som många hantverkare genomgår. För att få grundutbildningen finns det flera metoder man kan använda.

Gymnasium. Det finns gott om gymnasium i landet som erbjuder program med frisörinriktning. Till exempel finns S:t Eriks gymnasium, som ligger mitt på Kungsholmen. Just på Kungsholmen finns dessutom väldigt många frisörer – så kanske finns möjligheten att få en fot in i branschen här?

Privat frisörutbildning. Det finns relativt många privata aktörer som är godkända av branschen att ge en frisörutbildning. Även detta finns exempelvis på Kungsholmen och i många andra delar av Stockholm, samt runtom i landet.

Traineeutbildning. Det finns även möjligheter att få den kompetens som krävs genom att gå en företagsförlagd traineeutbildning. www.barberarekungsholmen.se/ och många andra frisörer och barberare på Kungsholmen och i andra stadsdelar kan erbjuda traineeutbildning. 

Oavsett om du väljer gymnasieskolan på Kungsholmen eller en Traineeutbildning i Linköping, kommer du efteråt att behöva göra en färdigutbildning. I praktiken innebär det här att du gör praktik (avlönad) hos ett privat företag. Detta i 3 000 timmar. När timmarna är avklarade man kan göra ett gesällprov. Klarar man detta har man rätt till högre lön enligt kollektivavtal.

Det bör dock kanske nämnas att en frisör eller barberare aldrig blir helt klar i sin utbildning. För att frodas inom yrket krävs att man befattar sig kontinuerligt med fortbildning, inte bara vad gäller tekniker, utan också trender. Den som har arbetat inom yrket i sex år har möjligheten att gå en mästarutbildning och sedermera bli frisörmästare.

Estetisk tandvård allt vanligare

6 sep 2018

Har vårt samhälle blivit mer utseendefixerat? Frågan blir relevant med tanke på att fler och fler väljer olika behandlingar i syfte att se vackrare ut. Det kan handla om att besöka en klinik för att lyfta sin rumpa, det kan handla om en bröstförstoring och det kan handla om att besöka en tandläkare för att få hjälp med att skaffa ett finare leende.

Det senare kan innebära en tandblekning eller att man rättar till en tandrad som upplevs som sned, likväl som det kan innebära att man täpper till en glugg mellan framtänderna. Vi skulle dock inte säga att vi i och med detta blivit mer utseendefixerade idag. Ökningen vi beskrev ovan handlar snarare om tillgänglighet.

Mer tillgängliga tandläkare idag

Ta bara en tandläkare. Hur troligt är det att en tandläkare för tjugo år sedan hade haft lika många patienter som idag - om han bara erbjudit dessa behandlingar? Väldigt troligt, enligt oss. Där har vi också förklaringen. En tandläkare idag har dels kunskapen, dels metoderna och dels också insikten om varför estetiskt tandvård är viktig. Förr så var det främst den senare punkten som saknades; något som i slutändan också drabbade patienterna.

Att för några år sedan försöka få en tid för en tandblekning hos en tandläkare var i stort sett omöjligt. Man togs inte på allvar och man fick vänta extremt länge innan man fick en tid. Särskilt tydligt var detta hos Folktandvården. Idag kan du i stort sett gå in hos en tandläkare på Södermalm, boka en tid för en tandblekning och få en behandling utförd samma dag. Här finns en tandläkare som erbjuder denna typ av behandling.

En tandläkare hjälper dig med annat än tänderna

En annan tydlig skillnad och ett tecken i tiden är att du även kan få andra behanldingar utförda i den trygga miljö som en tandläkare erbjuder. Vanligt idag är att unga personer vill få exempelvis fylligare läppar; något man får genom att injicera fillers i dessa. Fillers är en vätska som innehåller hyaluronsyra och detta ämne ger mer fyllighet - en ihållande sådan: effekten sitter i uppemot ett år. Det slätar även ut huden och det i sin tur attraherar ett äldre klientel som exempelvis vill få slätare hud i pannan och bli av med de rynkor som syns.

Fillers är en säker metod - men den förutsätter att den som injicerar gör rätt. Här kommer alltså tandläkare in i bilden. Tack vare en kort vidareutbildning så kan man även erbjuda fillers - och även botox, i vissa fall - som en del av sina mer estetiska tjänster.

Vi skulle säga att det är ett välkommet steg. Man ler inte bara med sin mun och sina tänder; ett leende inkluderar hela ansiktet och kan en tandläkare erbjuda ett helhetsgrepp så är det enbart positivt.

 

Här är höstens heta hårtrender

30 aug 2018

Nu är hösten här med allt det innebär av kallare väder, regn, mörker och kurande inomhus framför tv-serier på Netflix. Varför inte pigga upp denna mörka årstid med att tona eller färga året i en ny, fräsch färg? Här bjuder vi på några av de hetaste kulörtipsen för håret hösten 2016.

Ett hett tips inför den kalla och mörka hösten är pigmenterade hår. Sommarens solblekta lockar byter vi gärna ut mot ett lyxigt guldtonat hår. Signaturen för höstens frisyrer är mycket textur och lockighet. Knutar är också hett i höst, eftersom det passar så bra till stora halssmycken och polokragar som enligt alla modekunniga kommer att vara mycket hett i höst.

Personliga slingor på uppgång

En trend som är på uppgång är så kallade ”Face Framing Highlights”, fråga efter sådana när du är hos frisören nästa gång. Det är en modern metod där man skräddarsyr slingorna så att de kommer att passa perfekt till varje enskild person och dennes speciella håregenskaper.

Personligt är överhuvudtaget den starkaste allmänna trenden som vi skådar för hösten. En annan klassiker som väntas bli populär är den klassiska hombren, som ger oss att vara ljusa och mörka i håret samtidigt.

Hårfärgen som lär vara mest efterfrågad hos landets frisörer i höst är ädelmetall, i synnerhet då koppar och guldtoner. En fantastisk fördel med dessa vackra toner är att de passar lika bra på både blondiner och brunetter. Ett lyckat exempel är Rose-håret, blonda lockar som får en liten ton av koppar/guld. Detta ger en lyxig, men samtidigt personligt och diskret intryck. Supersnyggt!

Alltid rätt att färga håret mörkare

En annan vanligt trend är att färga håret mörkare när det blir mörkare utomhus. Det håller i sig, men det finns ju andra frisyrer för den som verkligen vill sticka ut. Metallic-färger är kanske inget som passar alla, men vill man sticka ut så kan man välja antingen rosa eller grå metallic. Då kommer många garanterat att vända sig om när du går förbi på gatan. Däremot verkar det som att farmorstrenden, att färga håret grått, verkar vara på väg ut helt.

Men det som alltid fungerar, oavsett frisyr och årstid, är att ha ett välvårdat hår. Regelbundna besök hos frisören och bra hårvård är alltid grunden för ett snyggt hårsvall.

Vilka ämnen ingår i Fillers?

27 aug 2018

Den som är intresserad av skönhet, har säkert lagt märke till den stora uppkomsten av skönhetsbehandlingar den senaste tiden. Skönhetsbranschen har vuxit med flera miljarder sedan den örjade växa explosionsartat sedan millennieskiftet. Idag räknar man med att det finns cirka 7.500 skönhetssalonger i landet. I och med att tillväxten av skönhetsbehandlingar har skett så pass expolosionsartat har det blivit en marknad för dem som inte är seriösa och som är mindre nogräknade. Tyvärr. Därför måste man som privatperson noga kontrollera den skönhetssalong som man vill besöka.  Och man måste fråga om vilket innehåll de använder till sina Fillers, till exempel.

Detta ingår i Fillers som är naturligt för kroppen

De allra flesta Fillers innehåller Hyaluronsyra. Det är ett kroppseget ämne. Restylane är en gel bestående av hyaluronsyra, ett kroppsidentiskt socker, och vatten. Restylane var den första hyaluronsyrafillern i världen när den kom 1996 och är världens mest dokumenterade och använda fillers med cirka 20 miljoner behandlingar gjorda. 

Restylane finns i olika varianter och bör alltid innehålla lokalbedövning. Det bör Restylane, Restylane Perlane och Restylane Skinboosters, Vital och Vital Light innehålla. Om de inte gör det, bör personalen lokalbedöva dig innan de påbörjar behandlingen. Eftersom Restylane är det mest använda Fillern, rekommenderar vi att ENDAST använda Resylane om man önskar sig Fillers. Man har använt det sedan 1996, och skulle det inte vara ett bra ämne, hade man reagerat på det  ämnet och förbjudit det. I och med att det är bland det mest använda medlet i Fillers, rekommenderar vi därför alla att enbart använda sig av Restylane.

Viktigt att vara påläst och kontrollera kliniker

Innan du bestämmer dig för en behandling, är det mycket viktigt att du kontrollerar upp skönhetskliniken som du funderar på att vända dig till. Kontrollera vilken utbildning som personalen har, det kan du göra genom att kontrollera med Socialstyrelsen, då sjuksköterska och läkare är skyddade titlar och kräver en legitimation för att få kalla sig något av detta i Sverige. Man kan även kontrollera vilka medel de använder sig av i en behandling. Fråga om de använder sig av Restylane – gör de inte det, bör du inte använda dem, då är det bara att söka up någon annan skönhetsklinik.

Använd endast seriösa kliniker

Här rekommenderar vi att välja skönhetsklinik med stor omsorg. Det handlar ju om din kropp och ditt välbefinnande. Det är viktigt att inte använda sig av vem som helst, eller låta sig behandlas med något medel som inte är väl beprövat och som man vet inte ger farliga biverkningar. Läs mer om en sådan skönhetsbehandling här.

Här hittar du de bästa skönhetssalongerna

29 maj 2018

Det kryllar verkligen av skönhetssalonger numera. Framför allt i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det är där de mest avancerade salongerna finns. Vi svenskar låter oss opereras alltmer. Bara det senaste året har vi behandlat oss för mer än 6 miljarder kronor. Det är vi, Schweizarna och Norrmännen som behandlar oss som mest i hela Europa. Däremot leder definitivt USA som landet nummer ett när det kommer till skönhetsoperationer. Bara i Stockholm finns det ett 50-tal ställen där man kan få plastikoperationer. Varför inte välja en som gör det på ett sätt som inte gör att det enda man ser i ett ansikte är ett plastikopererat ansikte? Det finns några salonger som använder sig av en kombination av flera olika behandlingar för att få ett ansikte som tar fram det bästa möjliga.

Fortfarande plastikoperationer som förstorar bröst och rumpa

Det är ju fortfarande endast hos en plastikkirurg som du kan göra bröst- och rumpförstoringar. Däremot behöver man ingen plastikkirurg för att göra läppförstoringar. Det är behandlingar som inte kräver så mycket varken av salongen eller av den som får behandlingen. Det skiljer sig åt en hel del också vad det kostar. Operationer är som mest kostsamt att göra när det kommer till de olika behandlingarna. Det är också viktigt att välja en kirurg som kan utföra bröstförstoringar som inte gör att det enda man ser är opererade tuttar. Det får heller inte bli så att man ser att en rumpa är opererad. Man vill ju ändå se någorlunda normal ut efteråt.

Hindra åldrandet som syns i ansiktet

När det kommer till att hindra åldrandet i ansiktet måste det vara en duktig kirurg för ändamålet. Det gäller att:

1. få en erfaren kirurg

2. nogrann kirurg

3. få en kombinerad behandling

4. få en svensk kirurg godkänd av Socialstyrelsen

Här rekommenderar vi att absolut inte låta operera sig någon annanstans än i Sverige. Det är här som både sjukvårdspersonal och kirurger har kontroller på sig. Man vill ju inte råka ut för en mindre nogräknad kirurg som slarvar med medicinska produkter eller som inte steriliserar sina knivar och andra saker när de opererar en. Åker man utomlands vet man aldrig vad de gör med en när man är nedsövd. Även om priset är lägre utomlands, får du en operation som du knappast kan stämma senare.

Så gott som omöjligt få rätt mot en klinik utomlands

Skulle något gå fel blir det nästan omöjligt att få rätt mot en sådan. De kommer att skylla ifrån sig och påstå att du visste om alla baksidor med operationen eller att det var ditt eget fel för att det blev fel under operationens gång. Man ska välja plastikkirug med stor noggrannhet och hellre betala mer för en plastikoperation som inte misslyckas än att betala ett lägre pris. Riskera inte ditt ansikte!

← Äldre inlägg