Tvätta håret

Frisyrer fyrkantigt ansikte

Dessa frisyrer passar för ett fyrkantigt ansikte

Alla har vi olika huvud- och ansiktsformer och det är också dessa som till stor del avgör kring vilka frisyrer som passar. Något som många tyvärr verkar ha missat och där man snarare ser till att följa säsongens mode snarare än att se till vilken frisyr som verkligen passar. Det är dock lätt att förstå; så fort en frisyr slår igenom på bred front (minns Robyn på nittiotalet) så får varje frisersalong i Sverige extremt mycket att göra och detta av den anledningen att alla vill haka på trenden i fråga – oavsett om man kommer att passa eller inte. Som med allt annat; gäller modet jeans så köper alla jeans, gäller det höga klackar så köper alla det och så vidare.

Det vi efterlyser är alltså lite mer eftertanke och en lite mer realistisk syn på sig själv. Kort sagt: man ställer sig framför spegeln och frågar sig – vilken ansiktsform har jag egentligen och vilken frisyr passar denna allra bäst. Med ett tillägg här; frisyr:er. Det handlar om flertalet stycken; oavsett vilken ansiktsform man har och man behöver således inte fastna i en och samma uppsättning genom hela livet. Det går att förändra – men man bör hålla sig till det som verkligen fungerar och till de frisyrer som verkligen framhäver de vackra drag som varje ansiktsform har.

Vi tänkte visa lite kring hur man ska tänka om man har ett fyrkantigt ansikte och här ska vi tillägga att det inte handlar om svamp-bob-fyrkant. Nej, med ett fyrkantigt ansikte så menar vi att man har ett ansikte som nästan är lika långt som det är brett och att det har ganska hårda kanter – på ett snyggt sätt givetvis.

Dessa frisyrer passar för ditt fyrkantiga ansikte: I och med att du har ganska hårda drag så är nyckeln till en lyckad frisyr att du mjukar upp litegrann. Detta genom att välja frisyrer av medellängd – antingen med mjuka lockar, med etapper och snedlugg.

Dessa frisyrer bör du undvika: Frisyrer som gör dina hårda drag än mer framträdande är följande: Kort, rak lugg, kort page och rakt hår. Även ett alltför tjockt hårsvall kan vara förödande.

Kändisar du kan inspireras av: Ett fyrkantigt ansikte kan du bland annat se hos primärt två kändisar och rekommenderas är att du går igenom vilka frisyrer de haft genom åren (i och med att de arbetar med professionella stylister så är, så att säga, grovjobbet redan gjort): Demi Moore (undvik dock filmen GI Jane och den rakade hjässan hon hade där) och Angelina Jolie.