Tvätta håret

Frisyrer runt ansikte

Dessa frisyrer passar för ett runt ansikte

En frisyr säger väldigt mycket om vem man är som människa och därför så bör man också se till att den frisyr man väljer är anpassat efter sina egna förutsättningar. Detta både gällande hårkvalitet och framförallt gällande vilken typ av ansiktsform man har. Världens snyggaste frisyr kan på fel ansiktsform se helt katastrofal ut och vice versa; det viktiga är egentligen inte vilket typ av hår man har – det gäller att se till hur ansiktet man har är format.

Ett vanligt misstag som många gör är att man följer trenderna lite väl slaviskt. Gäller den rådande trenden kort lugg – ja, då bokar man in en tid hos en frisör direkt och klipper en sådan. Trots att man inte kommer att passa i just den frisyren.

Därmed inte sagt att man inte ska förändra sig. Nej, definitivt inte; du behöver alltså inte se en frisyr som definitiv – det finns massor av olika uppsättningar som passar varje ansiktsform. Det vi menar är att man snarare ska hålla sig till dessa för att göra sig själv rättvisa och få ett så bra resultat som möjligt.

En vanlig ansiktsform är den mer runda och vi tänkte rada upp några frisyrer som passar och framhäver det vackra i just den ansiktsformen; nämligen dessa:

Frisyrer som passar din runda ansiktsform: här ska du tänka på att förlänga ditt ansikte. Du har mjuka, fina drag som du vill framhäva och ditt ansikte är ganska jämt sett till att det är lika brett som det är långt. Rådet är att du har volym uppe på huvudet och inte på sidorna.

Frisyrer som du bör undvika: Att klippa lugg kommer att ge dig ett rundare ansikte och detsamma gäller för exempelvis page eller om du skaffar lockar som slutar i höjd med kindbenen.

Kändisar som du kan influeras av: Om du har ett runt ansikte och vill hitta inspiration för en ny frisyr så kan du med lätthet och med fördel följa dessa kändisar senaste uppdateringar: Cameron Diaz, Kirsten Dunst och Lindsay Lohan.