Tvätta håret

Frisyrer avlångt ansikte

Frisyrer som passar ett avlångt ansikte

Du ställer dig framför spegeln och du ser hur du ser ut; du tvättar dig, du lägger på smink och du stylar till en frisyr som du gillar. Men; passar verkligen den frisyren just dig? Vi råder dig att gå tillbaka till spegeln och fokusera på hur din ansiktsform ser ut för att hitta svaret. De flesta av oss har ingen aning om vilken ansiktsform vi har och därför så har också många av oss frisyrer som egentligen inte passar särskilt bra.

Med att de passar bra menar vi i det här fallet att varje frisyr ska försöka framhäva de vackra drag man har och döljer de lite mindre tilltalande; detta alltså oavsett om man har ett ovalt ansikte, ett runt, sådant, ett mer triangulärt eller ett mer fyrkantigt sådant. Det finns olika frisyrer som passar mer- eller mindre bra på olika ansiktsformer, helt enkelt. På samma sätt som det finns glasögon och där man ofta baserar sitt val utifrån de givna förutsättningarna formen på sitt ansikte ger.

Inga konstigheter i teorin; men att det ändå kan bli fel är inte så svårt att förklara. Då det gäller hår, frisyrer och olika uppsättningar så kommer det hela tiden nya trender – något som gör att många känner sig manade att förändra sig för att hänga med. Vårt råd; gör inte det i de mest extrema fallen.

Förändra dig gärna – men håll dig till de förändringar som passar din egen ansiktsform. Har du ett runt ansikte så bör du definitivt undvika att hoppa på en trend där man klipper en kort lugg. Har du ett fyrkantigt ansikte så bör du undvika kort page. Är din ansiktsform mer rektangulär så kommer förmodligen ett platt hår inte att passa dig och skulle du ha en triangulär ansiktsform (tänk Minnie Driver) så bör du undvika frisyrer med volym på sidorna.

Det finns egentligen bara en ansiktsform som kan överväga egentligen alla frisyrer som finns och denna är den ovala. Nathalie Portman kan vi således bara gratulera och lyfta på hatten för.

Vi utelämnade medvetet en ansiktsform i vår uppräkning ovan och denna i form av den avlånga (där man har längre ansikte än vad det är brett och en spetsigare haka). Det gjorde vi för att vi ska titta lite närmare på frisyrer som passar och vi gör det direkt här nedan:

Avlångt ansikte? Tänk så här: du ska volym på sidorna. Page som slutar vid hakan, lugg och sidbena. Även lockar kommer att göra dig rättvisa.

Undvik dessa frisyrer: Mittbena. För långa frisyrer samt alla frisyrer där volymen förläggs uppe på själva hjässan.

Kändisar med avlångt ansikte: det finns några kändisar som har avlånga ansikten och som du kan använda som rena inspiratörer och primärt så kan du snegla på Sarah Jessica Parker och Liv Tyler.