Tvätta håret

Därför ska du gå till en äkta barbershop i Malmö

Har du varit på en riktig barbershop någon gång? Om inte så är det dags nu, åtminstone om du är man och bor i Malmö.

I Malmö har trenden med barbershops exploderat de senaste åren, och numera finns en lång rad salonger som erbjuder skräddarsydda frisörtjänster för män, i en miljö som andas 1920-tal och samtidigt med högsta koll på rådande trender. Att gå till en barbershop känns för många män lite roligare än att gå till en vanlig frisör. De tjänster som erbjuds är mer inriktade på att erbjuda en helhetsupplevelse, det ska vara en trevlig stund och behandlingen ska både vara skön och ge ett snyggt resultat.

Vad skiljer en barbershop från en frisörsalong?

Men finns det egentligen några skillnader mellan en barbershop och en herrfrisör? Ja, enligt många som driver barbershop i Malmö är det stor skillnad. Mycket handlar om miljön, där traditionella frisörsalonger känns ganska mossiga och åttiotalsaktiga, medan de barbershop-salonger som nu växer fram lägger stor möda vid att få till en inredning som känns genomtänkt. Ofta handlar det om att återskapa känslan som fanns i början av 1900-talet, då män alltid gick till särskilda barberare för att få skägget trimmat och klippt, innan den elektriska rakapparaten gjorde yrket överflödigt.

Nu när många män vill tillbaka till det ursprungliga, och insett hur undermålig en rakning med apparat är jämfört med en riktig rakning, så hittar många till de nyöppnade barbershoparna i Malmö och i andra städer. Här erbjuds en ingående behandling, med hudnära rakning, trimning av hår och skägg, och inte minst känslan av att delta i en gemenskap där männens utseende står i fokus.

En del av en livsstil

Att gå till en barberare har för många män i Malmö och andra storstäder blivit en del av en livsstil. Det handlar om att se snygg, proper och elegant ut. En speciell stil kännetecknar den moderne mannen, där ett välansat skägg länge har ansetts vara en stor och väsentlig del. Minutiöst trimmade frisyrer, där håret på sidorna snaggas och en hel del vax appliceras i det resterande håret, är också en väsentlig del.

Fokus på skägg

Den gamla tidens barberare gick man till för att få skägget ansat och trimmat, och så är det även hos moderna barberare i Malmö. På en barbershop kan du oftast välja mellan att få skägget lite ansat och tillsnyggat, men också få en helhetsgenomgång med minutiös rakning längs skägglinjen, och även oönskat hår i näsa, öron och ögonbryn borttaget.

Hot shave - en helhetsupplevelse

Hot shave är rakningen Rolls Royce, där barberaren förbereder huden för rakning genom att lägga varma handdukar och oljor på kundens ansikte och sedan rakar med en ytterligt skarp rakhyvel inte mindre än två gånger. Därefter appliceras after shave och en iskall handduk som får porerna att dra ihop sig. Efter denna behandling känns huden verkligen som ny. Hot shave är definitivt en behandling du ska testa om du går till en bra barbershop i Malmö!

6 May 2020