Tvätta håret

Fyra sätt att göra en hårborttagning

Om det börjar bli dags för badsäsong eller en utlandssemester så kommer alltid frågan upp om hårborttagning. Det finns många vägar att gå och alla har sina fördelar och nackdelar. Här går vi igenom 4 sätt att ta bort oönskat hår, deras fördelar och nackdelar.

Vaxning

Om du går till din lokala livsmedelsaffär, i Solna till exempel, så kan du köpa vax som hjälper dig med att ta bort hår som du inte vill ha kvar. Fördelarna är att det är lättillgängligt och snabbt att komma igång. En nackdel som vi inte kan förneka är att det gör ont. Vaxning är effektivt eftersom det rycker upp hårsäckarna. Men varje ryck är en smärta som måste hanteras, det gör helt enkelt ont att vaxa.

Rakning

Samma livsmedelsbutik i Solna kan erbjuda dig rakkräm eller raklödder och en hyvel för att raka bort håret. Det är ganska snabbt och enkelt och kostar inte allt för mycket. Nackdelarna med det är att du inte når på djupet utan måste raka flera gånger i tät följd för att behålla effekten. Att raka för ofta kan göra huden irriterad och sträv vilket i sig inte är någon trevlig upplevelse. Se till att välja ett märke som känns skonsamt mot huden – fortsätter vi med Solna som exempel, finns det ett antal stora livsmedelsbutiker vars utbud du kan botanisera bland.

Plocka

En hårborttagning genom att plocka varje hårstrå för hand är också en väg att gå. Allt du behöver är en pincett och ett tålamod. Om det är en liten yta som ska plockas så kan det vara ett bra alternativ. Oönskad hårväxt vid ögonbrynen som exempel. Men att plocka ett helt ben eller bikinilinjen tar oerhört lång tid. Om tid är pengar så är isåfall inte det här ett alternativ.

Laser

Ta bort hår med laser kan låta avancerat men är inte så svårt som man kan tro. Oavsett om du bor i Solna eller i någon annan förort så kan det finnas en bra laserklinik nära dig. Det går fort, är smärtfritt och resultatet sitter längre än du tror. Nackdelen är att du bör konsultera en hudterapeut innan du sätter igång med lasern, för säkerhets skull. Idag finns det gott om kliniker som utför hårborttagning med laser. Vi rekommenderar sundbybergslaserklinik.nu, som har erfarenheten och kompetensen att genomföra en trygg och kompetent laserbehandling.

Tar tid men väl mödan värt

Det tar lite längre tid att gå den vägen men om du kommer att ta bort hår flera gånger framöver eller framför allt, vill slippa hårväxt även imorgon, då kan en laserbehandling vara alternativet för dig.

För att summera alternativen

Några av de alternativ du har för att ta bort oönskad hårväxt är alltså att:

 

6 Nov 2018