Tvätta håret

Fyra tillfällen där en makeupartist finns på plats

Det finns många yrken somsmink man kan vara osäker på vad de gör för något. Inom modebranschen är termerna många och för den som inte kan branschen ser det ibland ut som att alla gör samma saker. I den här texten reder vi ut vad en makeupartist gör genom att ge 4 exempel på tillfällen där de finns med:

Filminspelningar

Tänk dig en inspelning av Indiana Jones när en mumie dyker upp och ska attackera honom. Tänk dig då att mumien ser ut som en vanlig skådespelare, inte alls så fruktansvärd och skrämmande som man kan tänka sig. Utan en medarbetare med en makeupartist-utbildning i grunden så kommer vare sig monster eller hjältar att sticka ut från mängden.

Makeupartistens roll

En makeupartist ser till så att alla får sin egen unika styling och sminkning för varje situation. Inte bara monster behöver sminkningar, även huvudpersonernas uttryck kan behöva förstärkas med en viss stil på sminket.

Konserter

När en världskänd rockartist går upp på scenen och ser ut som en ödla med brinnande hår så är det inte gitarristen som har stått och sminkat och målat ansiktet på sångaren. För den som har läst en makeupartist-utbildning så kan en sådan sminkning och styling vara en vanlig tisdag eftermiddag på jobbet.

Modevisningar

Inom mode så finns det många olika inriktningar och stilar. Allt från streetwear till haute couture och även om kläderna talar sitt tydliga språk så är sminkningen en lika viktig del för att lyfta fram det unika. Många modeller gillar att sminka sig i olika stilar men för en riktigt stor modeshow så kommer en makeupartist hålla ihop eventets styling och visuella moment. De ser till så att alla modellerna får sin egen sminkning.

Events

Ett företag kan ha ett event för sina kunder eller medarbetare och vilja göra något unikt på scenen. I de fallen så kan en makeupartist anlitas för att få till sminkning som passar stylingen och det tema som man vill lyfta fram. På en makeupartist-utbildning kommer deltagarna att få lära sig att sminka utifrån olika människors utseende och förutsättningar. De ser till så att varje unik situation och person får sin egen prägel och stil.

Makeupartisten finns ofta med i bakgrunden

Om det är stora events där företag gör något unikt för kunder eller medarbetare så kan makeupartisten vara där och bidra med sminket. Lite vanligare är att de finns med vid ovanliga tillfällen som konserter, filminspelningar och modevisningar. För den som sminkar för extrema tillfällen så blir det ovanliga en intressant vardag.

18 Oct 2018