Tvätta håret

Härligt med solarium i Västerås

Att lägga sig i ett solarium en februaridag i Västerås kan kännas hur skönt som helst. Dessutom får man en uppiggande solbränna på kuppen och blir lite gladare.

Det var februari i Västerås – mörkt, grått, kallt och regnigt. Det var en fruktansvärt tråkig tid på året, tyckte Lisa. Om det åtminstone hade varit snö så hade det sett trevligare ut, och blivit ljusare. Men nej, det var väl för mycket att hoppas på mer än någon enstaka dag möjligen.

Lisa längtade efter värmen och solen. Tänk när vårsolen äntligen kom, så härligt det skulle bli. Blommor och träd som knoppades, fåglar som kvittrade, fjärilar som flaxade förbi. Men det skulle dröja länge än – alltför länge. Och Lisa ville inte vänta.

Solarium redan i morgon

Kanske skulle hon köpa en restresa till Kanarieöarna? Nej, det skulle bli för dyrt och dessutom kändes det inte politiskt korrekt längre att flyga för nöjes skull. Men det fanns faktiskt en annan sak hon skulle kunna göra för att få sol på kroppen, även om det var fejksol.

Hon skulle gå på solarium i Västerås, så klart. Det hade hon inte gjort sedan förra året, men hon mindes hur härligt det var att bara lägga sig i solariet, koppla av och låta ljuset göra sin magi. Varmt, skönt och med en uppiggande solbränna som resultat. Hon kände sig gladare bara hon tänkte på det. Hon skulle boka in en tid redan i morgon. Det fanns ingen anledning att dra på det.

28 Oct 2022