Tvätta håret

Här är höstens heta hårtrender

Nu är hösten här med allt det innebär av kallare väder, regn, mörker och kurande inomhus framför tv-serier på Netflix. Varför inte pigga upp denna mörka årstid med att tona eller färga året i en ny, fräsch färg? Här bjuder vi på några av de hetaste kulörtipsen för håret hösten 2016.

Ett hett tips inför den kalla och mörka hösten är pigmenterade hår. Sommarens solblekta lockar byter vi gärna ut mot ett lyxigt guldtonat hår. Signaturen för höstens frisyrer är mycket textur och lockighet. Knutar är också hett i höst, eftersom det passar så bra till stora halssmycken och polokragar som enligt alla modekunniga kommer att vara mycket hett i höst.

Personliga slingor på uppgång

En trend som är på uppgång är så kallade ”Face Framing Highlights”, fråga efter sådana när du är hos frisören nästa gång. Det är en modern metod där man skräddarsyr slingorna så att de kommer att passa perfekt till varje enskild person och dennes speciella håregenskaper.

Personligt är överhuvudtaget den starkaste allmänna trenden som vi skådar för hösten. En annan klassiker som väntas bli populär är den klassiska hombren, som ger oss att vara ljusa och mörka i håret samtidigt.

Hårfärgen som lär vara mest efterfrågad hos landets frisörer i höst är ädelmetall, i synnerhet då koppar och guldtoner. En fantastisk fördel med dessa vackra toner är att de passar lika bra på både blondiner och brunetter. Ett lyckat exempel är Rose-håret, blonda lockar som får en liten ton av koppar/guld. Detta ger en lyxig, men samtidigt personligt och diskret intryck. Supersnyggt!

Alltid rätt att färga håret mörkare

En annan vanligt trend är att färga håret mörkare när det blir mörkare utomhus. Det håller i sig, men det finns ju andra frisyrer för den som verkligen vill sticka ut. Metallic-färger är kanske inget som passar alla, men vill man sticka ut så kan man välja antingen rosa eller grå metallic. Då kommer många garanterat att vända sig om när du går förbi på gatan. Däremot verkar det som att farmorstrenden, att färga håret grått, verkar vara på väg ut helt.

Men det som alltid fungerar, oavsett frisyr och årstid, är att ha ett välvårdat hår. Regelbundna besök hos frisören och bra hårvård är alltid grunden för ett snyggt hårsvall.

30 Aug 2018