Tvätta håret

Här hittar du de bästa skönhetssalongerna

Det kryllar verkligen av skönhetssalonger numera. Framför allt i Stockholm, Göteborg och Malmö. Det är där de mest avancerade salongerna finns. Vi svenskar låter oss opereras alltmer. Bara det senaste året har vi behandlat oss för mer än 6 miljarder kronor. Det är vi, Schweizarna och Norrmännen som behandlar oss som mest i hela Europa. Däremot leder definitivt USA som landet nummer ett när det kommer till skönhetsoperationer. Bara i Stockholm finns det ett 50-tal ställen där man kan få plastikoperationer. Varför inte välja en som gör det på ett sätt som inte gör att det enda man ser i ett ansikte är ett plastikopererat ansikte? Det finns några salonger som använder sig av en kombination av flera olika behandlingar för att få ett ansikte som tar fram det bästa möjliga.

Fortfarande plastikoperationer som förstorar bröst och rumpa

Det är ju fortfarande endast hos en plastikkirurg som du kan göra bröst- och rumpförstoringar. Däremot behöver man ingen plastikkirurg för att göra läppförstoringar. Det är behandlingar som inte kräver så mycket varken av salongen eller av den som får behandlingen. Det skiljer sig åt en hel del också vad det kostar. Operationer är som mest kostsamt att göra när det kommer till de olika behandlingarna. Det är också viktigt att välja en kirurg som kan utföra bröstförstoringar som inte gör att det enda man ser är opererade tuttar. Det får heller inte bli så att man ser att en rumpa är opererad. Man vill ju ändå se någorlunda normal ut efteråt.

Hindra åldrandet som syns i ansiktet

När det kommer till att hindra åldrandet i ansiktet måste det vara en duktig kirurg för ändamålet. Det gäller att:

1. få en erfaren kirurg

2. nogrann kirurg

3. få en kombinerad behandling

4. få en svensk kirurg godkänd av Socialstyrelsen

Här rekommenderar vi att absolut inte låta operera sig någon annanstans än i Sverige. Det är här som både sjukvårdspersonal och kirurger har kontroller på sig. Man vill ju inte råka ut för en mindre nogräknad kirurg som slarvar med medicinska produkter eller som inte steriliserar sina knivar och andra saker när de opererar en. Åker man utomlands vet man aldrig vad de gör med en när man är nedsövd. Även om priset är lägre utomlands, får du en operation som du knappast kan stämma senare.

Så gott som omöjligt få rätt mot en klinik utomlands

Skulle något gå fel blir det nästan omöjligt att få rätt mot en sådan. De kommer att skylla ifrån sig och påstå att du visste om alla baksidor med operationen eller att det var ditt eget fel för att det blev fel under operationens gång. Man ska välja plastikkirug med stor noggrannhet och hellre betala mer för en plastikoperation som inte misslyckas än att betala ett lägre pris. Riskera inte ditt ansikte!

29 May 2018