Tvätta håret

Hårborttagning med laser – frågor och svar

Att ta bort hår med hjälp av laser är något som bara tycks bli mer och mer populärt. För den som ska göra det kan det dock hända att man får en del funderingar. I den här texten kan man läsa vanliga frågor (samt svar på dem) om hårborttagning med laser.

Hur många behandlingstillfällen behöver jag?

Hur många behandlingar patienterna behöver genomgå beror i hög grad på just patienten och hur nöjd denne är. Vanligtvis brukar det krävas mellan 6 – 8 behandlingar för att resultatet ska bli bra. Vissa kunder är dock nöjda med endast 4 behandlingar, medan andra (en minoritet dock) är nöjda först efter 9 behandlingstillfällen.

Det man bör ha i åtanke är att det är långt mer effektivt än andra hårborttagningsmetoder som inte innefattar laser.

Gör det ont?

Vissa patienter känner ett mindre obehag, som dock är hanterbar för den överväldigande majoriteten av patienterna. De allra flesta anser att hårborttagning med laser inte för med sig lika mycket obehag som andra hårborttagningsmetoder, så som vaxning till exempel.

Om du känner smärta är beroende på flera faktorer. Bland annat hur hög smärttröskel du har generellt. Olika människor har olika lätt eller svårt för att känna smärta. Går man hos en klinik som har lite äldre utrustning är risken större att man känner mer obehag. Vissa patienter har uppgett att de gamla maskinerna gör ondare än de som är mer moderna.

Kan jag ha kvar håret men minska dess täthet?

Ja, detta är fullt möjligt att genomföra. Istället för att genomgå de rekommenderade 6 – 8 behandlingarna, kan man istället välja att göra ungefär hälften av dessa. På det viset har man kvar håret på området – men det är inte lika tjockt längre.

För att det ska se bra ut när man minskar tjockleken på håret är det viktigt att man hittar någon med erfarenhet som sköter lasern. Om det inte blir riktigt gjort finns det risk att håret blir glesare på vissa ställen med andra är tjockare.

Vad kan orsaka överdriven hårväxt?

Det finns ett antal saker som kan göra att håret på din kropp växer mer än vanligt. Bland annat dessa saker:

Innan man påbörjar en hårborttagning med laser, är det en god idé att kolla upp om det finns andra orsaker som gör att ditt hår växer mer än vanligt.

Läs mer på www.hårborttagninglaserstockholm.se.

9 Sep 2016