Tvätta håret

Må bättre med bröstprotes

Många kvinnor i dagens samhälle lider av dåligt självförtroende över sin kropp. Kroppshetsen är större än någonsin och går ner i åldrarna. Alla kvinnor ska träna och motionera för att bli vackrare och snyggare. Kvinnor ska enligt normen sminka sig och hela tiden vara mån om sitt utseende.

På TV och i tidningarna ser vi hela tiden kvinnliga kändisar som glatt visar upp sina sina vältränade och kvinnliga kroppar. Men de allra flesta kvinnor ser inte ut som filmstjärnor. Precis som att de allra flesta männen.

Bedömd utifrån utseendet 

Dessvärre känner ändå många kvinnor att de blir bedömda utifrån sitt utseende av vänner och arbetskollegor, på ett helt annat sätt än männen blir. Många kvinnor lider under tystnad över sitt utseende.

Historiskt sätt har kvinnorna alltid känt att de måste vara vackra för att behaga männen för att få uppmärksamhet och framgång, i stället för att bli bedömda för vad de kan eller har åstakommit. Det mest kvinnliga på kroppen kanske är brösten, men alla vet att de sällan är så perfekta som de framställs på film och i tidningar.

Dåligt självförtroende

Är man inte välsignad med två välformade bröst, eller som i vissa fall att ett eller båda brösten har opererats bort på grund av bröstcancer, skada eller annan sjukdom, så kan detta medföra dåligt självförtroende och psykiskt lidande.

Många kvinnor känner att de förlorat sin kvinnlighet och mår psykiskt dåligt. Vissa isolerar sig till och med eller klär sig i stora kläder för att det inte ska synas. Att visa sig på badstranden har blivit otänkbart. Självklart medför detta problem i det vardagliga livet.

Det finns hjälp att få

Men det behöver inte vara ett stort problem som påverkar vardagen. Det finns flera alternativ som hjälper. En del kvinnor lägger stora pengar på en bröstoperation för att få snyggare bröst. Men många kvinnor kan absolut inte tänka sig att operera en frisk kropp, framför allt inte om man har precis opererat bort ett eller båda brösten på grund av sjukdom. Sedan så finns det ju alltid en viss risk med en operation och det är väldigt definitivt.

Ett betydligt billigare och enklare alternativ är att lägga in bröstproteser. Det är helt enkelt ett inlägg som man lägger i sin BH eller baddräkt. Dessa är gjorda i ett väldigt naturtroget material och sköna att använda. Resultatet blir väldigt snyggt och naturligt och självförtroendet kommer att öka successivt. 

Läs mer om bröstproteser här: www.bröstprotes.nu.

17 Jan 2019