Tvätta håret

När går man till en frisör i Åkersberga?

Att gå till en frisör i Åkersberga kan förändra hur man ser ut. Genom att experimentera med färger, hårlängd och lockar i håret, kan man pigga upp sig själv och få en bättre hårkvalitet.

Om man känner sig grå och trist och tycker att håret ser ut mer som en diskborste än något man är stolt att bära på, så är det dags att gå till en frisör i Åkersberga. Kanske har man en kort frisyr och då kan man behöva gå till frisören oftare eftersom det kan gå bara en dryg månad innan det inte går att se hur frisyren såg ut till att börja med. Detsamma gäller om man färgar sitt hår i en stor färgskiftning mot hur det egna håret ser ut. Då syns utväxten bara på några veckor och kan behöva fräschas upp kanske varannan månad. Om man har en frisyr som behöver regelbundet underhåll så kan man boka en ny tid redan när man varit på det första besöket, så slipper man oroa sig över det.

En kvinna klipper håret

Vad kan en frisör hjälpa till med?

Hos en frisör kan man klippa håret i valfri frisyr och man kan även färga håret helt eller delvis, i slingor eller ombré till exempel. Den applicerade färgen kan antingen gå mot ljusare eller mörkare eller i någon helt annorlunda färg som rosa eller blått. På åttiotalet var det ett mode som förespråkade permanentat hår i små lockar. Det finns fortfarande kunder som önskar att få sitt hår permanentat, och en permanent kan man även göra för att få större lockar. En permanent ger mer volym och gör att håret känns tjockare. Så de som önskar ökad fyllighet i sitt hår önskar ofta att få en permanentning utförd. Men en permanent kan även användas för de som har lockigt hår och som vill ha rakt hår istället. De som har väldigt tjockt hår kan få ett mer hanterbart hår genom att frisören tunnar ut håret.

Fin till fest

En frisör kan även göra håruppsättningar och flätningar till fester och bröllop. Många går även till frisören för att få håret tvättat och stylat. Kanske även för att det är mycket skönt och närande för hårbotten att få den hårbottenmassage som medföljer hårtvätten. För män är det vanligt att man klipper sig med en trimmer. Vid önskemål kan man också skapa något snyggt mönster i de kortare partierna.

12 Feb 2020