Tvätta håret

Så hittar du rätt frisör

När man väl hittar en frisör man är nöjd med är det bra att hålla fast vid den. Dels så kan det vara svårt att hitta en ny, men det kan också vara skönt att komma till någon som vet ungefär hur man vill ha det. Främst är det ju en trygghet i att veta att du är nöjd med hur ditt hår ser ut när du lämnar frisörsalongen.

Att hitta en bra frisör kan dock vara ganska svårt. Det gäller att du och frisören har ungefär samma smak och uppfattning om vad som ser bra ut. Vidare kan det självklart vara ett plus om frisören är trevlig och ni lär känna varandra lite grand.

Av någon anledning kan du behöva hitta en ny frisör. Kanske har du flyttat någonstans, eller så har din förra frisör gått i pension eller bytt yrke? Oavsett anledning kan man bära sig åt på samma sätt för att hitta en ny frisör med som man förhoppningsvis är nöjd med under en längre tid.

Fråga runt bland vänner

Att fråga runt bland vänner är troligtvis det bästa sättet att hitta en ny frisör på. Fråga någon du litar på och som du tror har ungefär samma uppfattning som dig gällande vad som ser bra ut och inte. Personen du får tipset av är givetvis något som väger tungt. Du kan hitta mängder av omdömen och recensioner, men du vet ju inte vad dessa personer har för tycke och smak. Om du behöver hitta en ny frisör på grund av att du nyligen har flyttat, kan det här dock vara svårt om du inte känner någon i den nya staden.

Sök på nätet

Samtidigt säger det en hel del om en frisör har fått högsta betyg på mängder av olika sajter och med många positiva recensioner. Dessa frisörsalonger kommer sannolikt även att göra dig nöjd. Men vad ska man söka på?

Bor du till exempel på Kungsholmen i Stockholm, kan du testa att helt enkelt söka på ”Frisör Kungsholmen” eller ”Frisör Kungsholmen omdömen”. Vissa sökmotorer har sin egen betygstjänst, så att du kan snabbt se om frisören har fått några ”stjärnor” från andra användare. Hittar du ingen som verkar lovande, kan det vara ett alternativ att även söka utanför närområdet (t.ex. Kungsholmen) och söka lite bredare, i stil med ”Frisör Stockholm”.

Ta en promenad i området

Om du bor där det är väldigt frisörtätt, till exempel just Kungsholmen, kan det löna sig att helt sonika ta en promenad i området. Då ser du snabbt vilka frisörer du tycker verkar bra. Samtidigt brukar frisörer också skylta med sina priser rätt tydligt, så om priset är en viktig faktor för dig kan du enkelt sortera ut de salonger som verkar vara för dyra.  

Sedan kan det givetvis vara en liten chansning att faktiskt testa på en klippning där. Väl på plats kan du fråga frisören om referenser eller bilder från klippningar som de har gjort. Efter det bör du ha ett klart intryck över om frisören är något för dig eller inte.

15 Jun 2017