Tvätta håret

Så sparar du mer tid på morgonen

På morgonen finns det en hel del rutiner som ska göras. Många ska sminka sig, man ska kanske duscha, borsta tänderna och äta frukost. Nyckeln till att spara så mycket tid som möjligt på morgonen är att förbereda så gott det går kvällen innan. Den där extra sovtiden på morgonen kan vara värt mycket i form av ett bättre humör och mindre trötthet under resten av dagen. Gör du redan något av följande?

Spara in tiden på sminket

Det är många personer i Sverige som sminkar sig på morgonen, nästan varje dag. Som tur är finns det bra sätt att spara in tid på detta. Ett tips, som blir allt mer populärt, är att göra en 3D tatuering på sina ögonbryn. På så vis slipper man mycket av det jobb som det kan innebära att sminka sina ögonbryn på morgonen.

Även om det heter 3D tatuering på ögonbrynen, är det sällan något som är helt permanent. Istället brukar effekterna hålla i sig ett par år som max. Gör man en 3D tatuering behöver man dock göra återbesök hos kliniken med jämna mellanrum för att fylla på färgen på ens ögonbryn.

Förbered kläderna kvällen innan

Att bestämma en outfit behöver inte alltid ta lång tid – men ibland kan det kännas omöjligt att välja. För att undvika att flera extra minuter på morgonen går åt, kan det vara värt det att välja ut din outfit redan kvällen innan. Gör du det utan tidspress behöver du inte heller känna någon stress och blir sannolikt mer nöjd med outfiten du har valt. Detta i kombination med tipset ovan (3D tatuering ögonbryn) kommer göra dina morgonrutiner betydligt enklare.

Förbered frukost kvällen innan

Beroende på vad man tycker om att äta till frukost, kan det antingen vara lite svårare eller lite lättare att förbereda måltiden redan kvällen innan. I likhet med att välja outfit utan tidspress gör du dock sannolikt även en bättre frukost när du har gott om tid på dig.

Lagar du delar av frukosten kvällen innan har du helt enkelt råd att lägga ner lite mer omsorg på det. Till exempel kan du hacka frukter och göra en fruktsallad samt koka ägg och förvara i kylen under i natten. Det kan även vara läge att ladda kaffebryggaren, så att du bara behöver trycka på en knapp när du stigit upp ur sängen.

Ta en långdusch dagen innan

Passa på att ta en dusch du njuter av kvällen innan. På morgonen bör det räcka med att bara skölja sig av lite snabbt. Om du även tvättar håret kvällen innan slipper du hela processen med föning och styling på morgonen när du har ont om tid. En dusch kan ta ganska lång tid – åtminstone är det lång tid på morgonen när du inte har många minuter att avvara.

Gå upp direkt när klockan ringer

Det kan kännas riktigt skönt att trycka på snooze-knappen på morgonen. Gör du det är dock ett par kritiska minuter som faller bort. Dessutom hävdar många att man känner sig mer utvilad under dagen om man går upp direkt, istället för att ligga och dra sig. Ställ istället klockan den tid du vet att du ska gå upp.

19 Aug 2017