Tvätta håret

Ta hand om ditt skägg - boka tid hos en barberare

Få kan ha undgått att trenden gällande ansiktsbehåring varit påfallande under de senaste åren. Män har skägg och män oavsett klass, ålder, yrken och intressen hittar en gemensam nämnare i detta. Vill man hårdra det så är det nästan svårare att hitta en man som inte har skägg än en man som har det. Och: varför inte? Skägg är något som ger lite extra edge till utseendet. Som man känner man sig mer maskulin, man känner sig lite tuffare och man känner sig lite mindre barnslig.

Skägget fyller dessutom funktioner. Dels så ger det huden i ansiktet en bättre återfuktning och detta leder i sin tur till att man bromsar upp ett åldrande. Med en torr hud så kommer rynkor som ett brev på posten - med skägg så återfuktas huden och håller sig elastisk och ungdomlig. En annan funktion med skägg handlar om det uppenbara: det ger ett bra skydd mot kyla och mot kalla vindar.

Samtidigt så blir det aldrig för varmt under sommaren: skägg har en smart konstruktion som kan jämföras med det tech-kläder som kommit starkt under senare år. På samma sätt så absorberas värme och svett bort från skägget på ett effektivt sätt. För den late så blir skägget även något som gör att en sovmorgon aldrig är långt borta. Detta i och med att hela proceduren med rakning uteblir under morgonen.

En barberare ger dig äkta kvalitet

Fördelar, minst sagt, med att ha skägg - men finns det några negativa sidor? Det mesta här handlar om skötsel och många skulle må bra av att regelbundet besöka en barberare i Stockholm. Många har, helt enkelt, skägg som vuxit sig för vilda och som inte tagits hand om på det sätt man kan begära. Det finns tydliga skillnader mellan ett vildvuxet skägg och ett vildvuxet - men välskött - skägg.

Dessutom så måste man också väga in det faktum att alla har olika kvalitet på sina skägg. Vissa har extremt tät ansiktsbehåring - andra har lite tunnare sådan och där skägget kan växa med i klungor och där fläckar kan synas. Väljer man en barberare så tar denne fram det bästa ur det skägg man har och fixar fram en lösning som plockar fram det en optimal längd, fina linjer och där skägget i fråga även behandlas på ett hållbart och välgörande sätt.

Det senare är en nyckelfråga: hur ofta sköter du ditt skägg och vårdar det genom olja, ansning och återfuktning? Att besöka en barberare handlar även om att unna sig någonting extra. Hur ofta ger du sig själv - som man - den möjligheten?

23 Dec 2021