Tvätta håret

Vilka ämnen ingår i Fillers?

Den som är intresserad av skönhet, har säkert lagt märke till den stora uppkomsten av skönhetsbehandlingar den senaste tiden. Skönhetsbranschen har vuxit med flera miljarder sedan den örjade växa explosionsartat sedan millennieskiftet. Idag räknar man med att det finns cirka 7.500 skönhetssalonger i landet. I och med att tillväxten av skönhetsbehandlingar har skett så pass expolosionsartat har det blivit en marknad för dem som inte är seriösa och som är mindre nogräknade. Tyvärr. Därför måste man som privatperson noga kontrollera den skönhetssalong som man vill besöka.  Och man måste fråga om vilket innehåll de använder till sina Fillers, till exempel.

Detta ingår i Fillers som är naturligt för kroppen

De allra flesta Fillers innehåller Hyaluronsyra. Det är ett kroppseget ämne. Restylane är en gel bestående av hyaluronsyra, ett kroppsidentiskt socker, och vatten. Restylane var den första hyaluronsyrafillern i världen när den kom 1996 och är världens mest dokumenterade och använda fillers med cirka 20 miljoner behandlingar gjorda. 

Restylane finns i olika varianter och bör alltid innehålla lokalbedövning. Det bör Restylane, Restylane Perlane och Restylane Skinboosters, Vital och Vital Light innehålla. Om de inte gör det, bör personalen lokalbedöva dig innan de påbörjar behandlingen. Eftersom Restylane är det mest använda Fillern, rekommenderar vi att ENDAST använda Resylane om man önskar sig Fillers. Man har använt det sedan 1996, och skulle det inte vara ett bra ämne, hade man reagerat på det  ämnet och förbjudit det. I och med att det är bland det mest använda medlet i Fillers, rekommenderar vi därför alla att enbart använda sig av Restylane.

Viktigt att vara påläst och kontrollera kliniker

Innan du bestämmer dig för en behandling, är det mycket viktigt att du kontrollerar upp skönhetskliniken som du funderar på att vända dig till. Kontrollera vilken utbildning som personalen har, det kan du göra genom att kontrollera med Socialstyrelsen, då sjuksköterska och läkare är skyddade titlar och kräver en legitimation för att få kalla sig något av detta i Sverige. Man kan även kontrollera vilka medel de använder sig av i en behandling. Fråga om de använder sig av Restylane – gör de inte det, bör du inte använda dem, då är det bara att söka up någon annan skönhetsklinik.

Använd endast seriösa kliniker

Här rekommenderar vi att välja skönhetsklinik med stor omsorg. Det handlar ju om din kropp och ditt välbefinnande. Det är viktigt att inte använda sig av vem som helst, eller låta sig behandlas med något medel som inte är väl beprövat och som man vet inte ger farliga biverkningar. Läs mer om en sådan skönhetsbehandling här.

27 Aug 2018