Tvätta håret

Vilken av Vasastans över 20 skönhetssalonger väljer du?

De flesta som gått till en skönhetssalong, och varit nöjd med besöket, kommer återkomma till samma salong i framtiden om ytterligare behandlingar önskas. Men för den som för första gången ska välja salong är det inte lika lätt. Det samma gäller för de som inte är helt nöjda med besöket och vill hitta något nytt. Självklart är bemötande och behandling något som vägs in tungt men det finns även andra saker som kan avgöra vilken salong som får besöket.

För det första är det rykte och omdöme. En stor del av de som handlar produkter online kollar först upp vad andra tycker om produkten samt söker efter tester innan man bestämmer sig. Detsamma gäller även tjänster så som frisörer och skönhetssalonger. Omdömen kan hittas på exempelvis Eniro.se och Trustpilot. Här kan människor som på ett eller annat sätt varit i kontakt med skönhetssalongen skriva recensioner.

En annan sak som för många är helt avgörande är salongens öppettider. Det finns ett par skönhetssalonger i Vasastan som har öppet långt in på kvällen även om 18 eller 19 är vanligare tider för stängning. Eftersom de flesta behöver anpassa besöket till egna arbetstider kan de skönhetssalonger som har öppet tidigt på morgonen eller sent på kvällen få fler besökare.

Det som kanske är mest avgörande är utbudet. För även om det finns över 20 skönhetssalonger i Vasastan så betyder det knappast att alla 20 är aktuella. En del har exempelvis fokus på att vara frisörer och erbjuder en rad olika behandlingar med inriktning mot hårvård. Det är inte sällan som det även kan beställas vissa andra behandlingar men fokus ligger just på håret. Andra kanske istället har fokus på nagelvård osv. I det fall man inte med säkerhet vet vilken behandling som önskas kan det därmed vara en fördel att söka sig till en skönhetssalong som har ett brett utbud.

Skulle samtliga skönhetssalonger i Vasastan ställas mot varandra skulle även priset vara något som skiljer dem åt. En timmes ansiktsbehandling kan skilja på flera hundra kronor mellan två olika företag. Vid en fösta anblick kan det uppfattas som att ena är betydlig dyrare än den andra. Men man måste även se till innehållet. Vilka produkter används, får man med sig produkter hem osv. Ofta kan salonger ta högre betalt om de bevisligen har personal med ovanligt hög kompetens, lång erfarenhet eller som fått uppmärksamhet i media. Det betyder inte per automatik att de är bättre – men precis som med det mesta så styr efterfrågan priset.

14 Dec 2017